Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis achitarea procurorului Flavius Cristea pentru abuz în serviciu în formă continuată, „întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală”. Pentru sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, instanța a motivat că „nu există probe că inculpatul a săvârşit infracţiunea”. Hotărârea instanței poate fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare.
Procurorul Cristea a fost trimis în judecată, fiind acuzat că, pe vremea când activa în cadrul DIICOT Craiova, ar fi sustras bani și bijuterii sechestrate ca mijloace de probă în șapte dosare pe care le instrumenta.
Potrivit Parchetului General, procurorul și-ar fi însușit un inel depus ca mijloc de probă de către un martor. Acesta ar fi sustras și distrus o filă a unui proces-verbal de percheziție domiciliară, în care precizează că în camera persoanei cercetate a fost găsită suma de 2.700 de lei, iar asupra acesteia 1.600 de euro, sume de bani care s-au ridicat în vederea cercetărilor. Lipsa banilor a fost constatată după plecarea procurorului din instituție.
Flavius Cristea a părăsit DIICOT în 2017, revenind la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, de care aparținea.
Mai mulți martori, polițiști de crimă organizată, au declarat la proces că, pe plan local, era de notorietate că procurorul Cristea era un împătimit al jocurilor de noroc. Lipsa banilor de la percheziții a fost pusă pe seama viciului magistratului.
Cererea de pensionare, suspendată
Flavius Cristea a solicitat CSM retragerea din activitate, prin pensionare, însă cererea sa a fost suspendată până la soluționarea dosarului penal. Cristea a dat în judecată CSM, litigiul aflându-se pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
chiruleonard • 15.11.2023, 13:20
O justitie de tot rasul si plansul.... Trist ca s-a ajuns in aceasta situatie...