Potrivit actului normativ una dintre reglementări prevede ca procurorii DNA și DIICOT să aibă o vechime minimă în câmpul muncii de zece ani de zile.
Magistratul care are în lucru la acest moment dosarul Tel Drum, în care Liviu Dragnea este vizat, are o vechime de opt ani de muncă în magistratură. Detaliul se regăsește în CV-ul public al acestuia.
Procurorul Lăncrănjan a debutat în magistratură în vara anului 2010 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.
Astfel magistratul Alexandra Carmen Lăncrănjan ar putea să nu mai instrumenteze cazul după intrarea în vigoare a acestei ordonanțe.
Cu toate acestea până la acest moment nimeni nu știe ce pași vor fi urmați pentru aplicarea ordonanței iar aceasta nu conține norme tranzitorii.
Dosarul Tel Drum merge înainte
Cea mai recentă activitate ce ține de acest caz a fost săptămâna trecută când judecătorii ICCJ au respins contestația lui Liviu Dragnea împotriva sechestrelor puse de procuror în dosar.
Procesul s-a judecat miercuri la Înalta Curte de Casație și Justiție iar Dragnea a lipsit, reprezentat fiind de avocată.
Maria Vasii, apărătorul președintelui PSD, a spus că în întregul dosar al procurorilor nu apare numele lui Dragnea. Oficiul European al spălării banilor a investigat alte persoane, susține avocata Maria Vasii.
Avocata a spus, în fața judecătorilor, că întreaga anchetă DNA se bazează pe speculaţii şi nu pe dovezi. OLAF a transmis recent că nu l-a investigat niciodată pe liderul PSD, a spus avocata, potrivit g4media.ro.
DNA a instituit măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile şi imobile deţinute de Liviu Dragnea şi de ceilalţi suspecţi din dosarul Tel Drum, pentru recuperarea prejudiciului din dosar, estimat la peste 127 de milioane de lei. Prejudiciul constatat de procurori este de 127.547.366 de lei.