Procurorul general, Augustin Lazăr, despre modificarea Codurilor penale. Procurorul general, Augustin Lazăr, spune că este nevoie de o analiză aprofundată cu privire la propunerile de modificare a Codurilor penale, publicate miercuri, 18 aprilie, de Comisia Iordache și intrate deja în dezbatere.

„E nevoie de o analiză aprofundată a problematicii. Lucrurile astea nu se fac în fugă şi, astăzi, până după-amiază, vom face public punctul nostru de vedere. (…) Sistemul judiciar este alcătuit din instituţii care mai întâi gândesc şi pe urmă vorbesc”, a afirmat Augustin Lazăr, joi, 19 aprilie, întrebat fiind de jurnaliști despre propunerile privind modificarea Codurilor penale, propuneri intrate deja în dezbaterea Comisiei speciale conduse de Florin Iordache.

Tot joi, și președintele Klaus Iohannis s-a referit și el la propunerile de modificare a Codului penal și Codului de procedură penală, arătând că unele dintre acestea sunt absolut inacceptabile. El a mai spus că „este inadmisibil ca unele modificări să fie făcute cu destinaţie pentru unele persoane care acum ocupă poziții de decizie chiar în Parlament”.

Tăriceanu îl atacă pe Iohannis, în problema Codurilor Penale: ”Dacă noi vrem să avem modelul Uniunii Sovietice, atunci concepțiile noastre sunt diametral opuse”.

Comisia Iordache a avut joi, 19 aprilie, o primă rundă de discuții pe cele trei noi proiecte de modificare a Codurilor penale, iar dezbaterile vor continua pe 2 mai, de la ora 12.00, urmând a fi invitați la Comisie reprezentanți ai mediului academic, precizează Digi 24.

Pensionarii speciali de la SRI, Interne și Armată cu locuri bine remunerate și la universitățile de stat. Alexandru Călin Bădărău, 19 salarii de la stat și privat
Recomandări
Pensionarii speciali de la SRI, Interne și Armată cu locuri bine remunerate și la universitățile de stat. Alexandru Călin Bădărău, 19 salarii de la stat și privat

Florin Iordache motivează proiectele Codurilor Penale: ”Nu facem decât să normalizăm o viață în România”.

Cele mai multe dintre propunerile formulate și asumate de social-democrați îi favorizează pe cei acuzaţi de fapte de corupţie.

Sunt descurajaţi denunţătorii, procurorii nu mai pot face percheziţii dacă nu ştiu exact ce probe caută iar suspecţii nu mai pot fi încătuşaţi.

Va fi stabilit, prin lege, că emiterea de acte normative nu constituie infracţiune şi va fi interzis ca informaţii dintr-un dosar să fie date publicităţii înainte de pronunţarea unei decizii definite a instanţei.

O altă propunere pare să-l vizeze direct pe Liviu Dragnea şi sentinţa primită în dosarul Referendumului. Cum poate scăpa Dragnea de sentința în dosarul Referendumului, după modificările la Codul de Procedură Penală introduc o nouă cale de revizuire?

FOTO – alba24.ro



CITEȘTE ȘI… PSD vrea să modifice și mărturia mincinoasă, pentru care e acuzat Tăriceanu: Nu va constitui infracțiune retractarea declaraţiei dată prin exercitarea unor presiuni

Cum poate scăpa Dragnea de sentința în dosarul Referendumului? Modificările la Codul de Procedură Penală introduc o nouă cale de revizuire



 

Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.