„Sper ca Elena Udrea să fi indicat în sesizarea către CSM cine ar fi judecătorul vizat, să se raporteze responsabil când face astfel de afirmații”, a declarat luni, Gabriela Scutea, procurorul general, luni pentru publicația Mainnews.

În primul rând, în perioada respectiva eram în proces de transfer al dosarelor fostei Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție către Secția de Urmărire Penală și Criminalistică și celelalte parchete, aveam doar un cadru provizoriu pentru anchete cu magistrați. În al doilea rând, un astfel de episod nu este real și nu caracterizează activitatea PICCJ.

Gabriela Scutea, procurorul general, pentru Mainnews:

Procurorul General al României, Gabriela Scutea (foto Hepta)

Reacția procurorlui general vine după ce Elena Udrea a transmis astăzi, 13 iunie, pe Facebook, că a sesizat Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM) pentru a verifica dacă s-au făcut presiuni asupra judecătorilor care au decis să mențină condamnarea definitivă la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”.

Mai exact, Elena Udrea cere CSM să verifice dacă în dimineața zilei de 7 aprilie, când Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat decizia prin care i-a fost respinsă contestația în anulare, „cel puțin un judecător din cei patru care au fost pentru respingere, a fost chemat la Parchetul General și amenințat cu pușcăria de cineva din conducerea instituției dacă va fi pentru admiterea contestației”.

Fostul ministru susține că în acest fel a fost obținută arestarea sa și cere „găsirea unei soluții juridice pentru repararea imensului abuz”. Curtea de Apel din Sofia a decis pe 10 iunie extrădarea Elenei Udrea în România. Fostul ministru al turismului își va executa pedeapsa de 6 ani de închisoare la Penitenciarul Târgșorul Nou.

Urmărește-ne pe Google News