În urma declarațiilor făcute, în ianuarie 2017, de Sebastian Ghiță, potrivit cărora el ar fi plătit avionul care l-a adus în țară pe fostul director al FNI Nicolae Popa, extrădat din Indonezia, în 2011, Parchetul General a deschis un dosar de cercetare.
Apoi, pe 9 ianuarie 2017, Parchetul a anunțat, printr-un comunicat de presă, că Poliția Română a fost cea care a suportat cheltuielile, dosarul fiind clasat.
La începutul anului 2019, Sebastian Ghiță a revenit cu acuzațiile în spațiul public, iar Secția pentru anchetarea magistraților a redeschis dosarul, cercetând inclusiv comunicatul din 9 ianuarie 2017, redactat de Ramona Bulcu. S-a demarat inclusiv un control al Inspecției Judiciare în această speță.
„O cunosc de 20 de ani, era o femeie activă, s-au pus presiuni asupra ei în ultima vreme. Voiau să ajungă nu la ea, ci la un alt procuror”, a declarat un magistrat, pentru Libertatea, sub protecția anonimatului.
Pe de altă parte, surse contactate de Libertatea susțin că „de mai multă vreme amenința că se sinucide”.
Iată comunicatul din 9 ianuarie 2017:
Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie au dispus prin ordonanță începerea urmăririi penale cu privire la faptă, respectiv infracțiunea de abuz în serviciu, în cauza având ca obiect informațiile făcute publice prin intermediul unor înregistrări difuzate în mass-media cu privire la o serie de afirmații făcute de fostul deputat Sebastian Ghiță.
Cercetările în acest dosar vizează toate aspectele prezentate opiniei publice de către persoana anterior menționată prin intermediul înregistrărilor difuzate.
În acest context, precizăm că, în urma verificărilor efectuate, a rezultat că aducerea în țară a inculpatului Nicolae Popa a fost efectuată de către Poliția Română, iar costurile aferente transportului au fost achitate integral de către această instituție. Cercetările se vor efectua în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt și de drept.
Ramona Bulcu, 53 de ani, s-a sinucis azi. Ea s-a aruncat de la etajul al cincilea al Parchetului General.
Citește și:
Sinucidere la Parchetul General. Procurorul Ramona Bulcu a murit după ce s-a aruncat de la etajul 5
Mesajul Parchetului General după sinuciderea procurorului Ramona Bulcu
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro