Firma de producţie Alcon Entertainment susţine că a refuzat o cerere din partea Warner Bros de a folosi imagini din film la evenimentul de lansare al mult aşteptatului robotaxi Tesla.

Alcon susţine că, în ciuda refuzului său, Tesla şi ceilalţi organizatori ai evenimentului din 10 octombrie au utilizat inteligenţa artificială (AI) pentru a crea imagini promoţionale bazate pe film.

„Dimensiunea financiară a deturnării de fonduri a fost substanţială. Orice brand prudent care ia în considerare un parteneriat cu Tesla trebuie să ia în considerare comportamentul extrem de politizat, capricios şi arbitrar al lui Musk, care uneori se îndreaptă spre discurs ce instigă la ură”, este una din acuzațiile formulate la proces.

Alcon a acuzat, de asemenea, organizatorii evenimentului de „falsă susţinere și aprobare” prin sugerarea unei legături între compania de producţie şi Tesla.

Warner Bros., care a găzduit evenimentul de lansare a robotaxiului Tesla într-unul dintre studiourile sale de film, a fost, de asemenea, distribuitorul filmului „Blade Runner 2049” atunci când acesta a fost lansat, în 2017.

Mult aşteptata continuare a clasicului „Blade Runner” din 1982, cu Ryan Gosling, Harrison Ford, Ana de Armas şi Jared Leto, a câştigat două premii Oscar.

Elon Musk s-a referit de mai multe ori în trecut la filmul original, sugerând la un moment dat că acesta a fost o sursă de inspiraţie pentru cybertruck-ul Tesla. Alcon produce în prezent un serial de televiziune spin-off „Blade Runner 2099”.

Separat, regizorul filmului SF „I, Robot” din 2004 l-a acuzat pe Elon Musk că i-a copiat proiectele pentru maşini umanoide şi vehicule care se conduc singure.


https://twitter.com/alex_proyas/status/1845426067043123632?ref_src=twsrc%5Etfw 

Titlul evenimentului Tesla robotaxi – „We, Robot” – inspirat de o colecţie de povestiri de Isaac Asimov, a atras atenţia lui Alex Proyas.

„Hei, Elon, pot să-mi recuperez desenele, te rog?”, a spus Proyas într-o postare pe X care are peste 8,1 milioane de vizualizări.

Urmărește-ne pe Google News