Un astfel de focar a apărut în iunie la abatorul Tonnies, din landul Renania Nord-Westfalia, când 2.600 de muncitori s-au infectat, printre care și circa 1.000 de români.
“Cazare la comun? Așa ceva nu avem!”
Sursa citată relatează povestea fermierului Hubertus Hartmann, care produce carne bio.
“În ultima vreme, cererea a crescut. Sunt mulțumit de cum merge treaba acum”, spune acesta.
Carnea de la ferma lui Hartmann este vândută, în mare parte, unei cooperative de profil din bazinul Ruhr. Săptămânal, 100 de fermieri livrează 25 de vite și 300 de porci. 40 de angajați sacrifică animalele și prelucrează carnea.
“Cazare la comun? Așa ceva nu avem. Avem angajați cu contract permanent. Mereu am procedat la fel. Oamenii locuiesc prin apropiere. Suntem un angajator regional și condițiile în care angajații trăiesc sunt importante pentru noi”, afirmă Cristoph Dahlmann, reprezentant al Cooperativei producătorilor de carne bio din Renania Nord-Westfalia.
Producătorii de carne bio vor să livreze și pentru supermarketuri
În perioada pandemiei, cifra de afaceri a crescut. Știrile despre neregulile din producția de masă le-au prins bine producătorilor bio. Și carnea de la ferma lui Hartmann ajunge de șase ani încoace la cantina școlii postliceale de finanțe publice a landului Renania de Nord Westalia. Carne bio pentru 750 de porții de mâncare zilnic.
“Întâi a trebuit să le explicăm clienților că porția de carne nu mai cântărește 180 de grame, ci doar 150. Au fost foarte receptivi și am primit sprijin”, subliniază Rafael Platzbecker, șef de cantină.
Carnea bio poate fi oferită și de bucătării mari. Cooperativa fermierilor din Renania de Nord Westfalia vrea să cucerească și supermarketurile. Tocmai s-a decis designul ambalajelor, mai arată sursa citată.