Potrivit sursei citate, hackerii au căpătat acces la rețeaua internă a grupului cu ajutorul unei vulnerabilități din Microsoft Exchange.
Grupul REvil, care a atacat anul trecut și compania financiară Travelex, este suspectat că se află în spatele breșei de la Acer.
Cererea de răscumpărare de 50 de milioane de dolari este una dintre cele mai mari din istorie.
Bleeping Computer scrie că hackerii i-au dat lui Acer un termen până pe 28 martie până la care trebuie să plătească, în caz contrar va face publice datele pe care le-a obținut.
30.000 de organizații, afectate de vulnerabilitățile din Microsoft Exchange
Microsoft a lansat recent o serie de update-uri de securitate care să repare vulnerabilitățile din cadrul Exchange.
Microsoft se află în centrul unui imens scandal, deoarece vulnerabilitățile din Exchange Server au dus la spargerea sistemelor în cazul a mai bine de 30.000 de companii și organizații guvernamentale, potrivit KrebsOnSecurity.com.
Atacul asupra serverelor Microsoft Exchange este cel mai mare din istorie, conform revistei americane Foreign Policy.
Totuși, nu este în acest moment clar dacă spargerea serverelor Acer este legată de aceste probleme de securitate.
Acer nu recunoaște cererea de răscumpărare, dar a raportat atacurile
Acer nu a recunoscut că este o victimă a atacului de tip ransomware, dar un purtător de cuvânt a spus într-un e-mail că societatea „monitorizează în mod curent sistemele sale IT, iar cele mai multe atacuri cibernetice sunt bine apărate”.
„Companii ca a noastră sunt în mod constant sub atac și am raportat recent situații anormale observate către autoritățile relevante de protecție a datelor și aplicare a legii în mai multe țări”, a spus acesta.
Purtătorul de cuvânt a mai declarat că societatea nu poate da mai multe detalii, deoarece investigația este în desfășurare.