Acesta va fi acolo, până duminică, iar timp de trei zile vă puneți achiziționa produse tradiționale, direct de la producători autohtoni. Fie că este vorba de pastramă de berbecuț sau păstrăv afumat, cașcaval cu diferite condimente, miere, fructe și legume sau must și vin, trebuie neapărat să încercați chiar dacă prețurile sunt puțin cam piperate.

„Ca în fiecare an, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale se alătură iniţiativei FAO şi organizează în curtea instituţiei, între 14 şi 16 octombrie 2016, un târg în care producătorii, procesatorii agricoli vor prezenta produse tradiţionale şi consacrate, ceaiuri, uleiuri, esenţe, produse de artizanat, produse protejate româneşti, produse în arealul României. În aceste trei zile vor fi prezenţi producători de fructe, legume, miere, dar şi de vin şi ţuică. Meşterii populari vor întregi peisajul românesc şi vă vor prezenta ii tradiţionale româneşti sau ştergare populare din pânză de borangic, cusute manual, şi alte obiecte de artizanat”, a spus noul secretar de stat din Ministerul Agriculturii, Teodor Mihalcea, în deschiderea târgului.

Pregătiți-vă papilele gustative

La târg veți mai putea degusta şi Novacul afumat de Ţara Bârsei, Scrumbia afumată de Dunăre şi Caşcavalul de Săveni, produse aflate în diferite faze de dobândire a protecţiei „Indicaţie Geografică Protejată (I.G.P.) la nivelul Uniunii Europene, precum şi alte produse tradiţionale, înregistrate pe schema naţională (zacuscă de vinete ori de fasole, pecie lungă afumată, dulceaţă de mure, de cireşe amare sau afine, cozonac domnesc din regiunea Moldovei sau produse realizate în arealul montan).

Produsele înregistrate pe sisteme de calitate europene vor fi prezentate vizitatorilor acestui târg, respectiv Magiunul de prune Topoloveni (primul produs cu Indicaţie Geografică Protejată – I.G.P. pentru România, din anul 2011), Salamul de Sibiu (cel de-al doilea produs cu Indicaţie Geografică Protejată – I.G.P. pentru România din februarie 2016), Telemeaua de Ibăneşti (primul produs cu Denumire de Origine Protejată – D.O.P. pentru România din martie 2016).

Totodată, vor fi prezenţi producători de fructe şi legume, ceaiuri, uleiuri, esenţe, miere şi produse ale stupului, dar şi cei de vin şi ţuică. Meşterii populari vor întregi peisajul rural din curtea Ministerului Agriculturii, prezentând vizitatorilor ii tradiţionale româneşti sau ştergare populare din pânză de borangic ţesute la război manual şi alte obiecte de artizanat.

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News