Pe Andrei Florescu l-am cunoscut ieri, în faţa Colegiului Henri Coandă din Bucureşti. Era fericit că a trecut cu brio de proba orală la limba română şi se pregăteşte să dea curând piept cu ce i-a răpit deja trei luni din viaţă: matematica!
“N-am putut susţine examenul la sesiunea din vară, pentru că am fost corigent la mate. E disciplina care mi-a dat mari bătăi de cap, din clasa a XI-a, când aveam o profesoară care pur şi simplu nu venea la ore. Cred că de acolo ni se trage tuturor… 15 copii din clasă au fost corigenţi la această disciplină la sfârşitul liceului, şi nu au intrat în Bac”, ne-a declarat tânărul. Confirmă povestea colegul lui, Lucian Ghimpeţeanu.

Rezultatele, afişate pe 3 septembrie

“Sperăm să avem noroc şi să putem merge şi noi din toamnă la facultate”, spune el. Mai bun la mate, dar nu la fel de priceput la literatură e Cristian Paraschiv. Chiar şi aşa, a ieşit optimist după prestaţia la evaluarea competenţelor lingvistice.
“Am avut un subiect despre bunele maniere, iar eu la asta chiar mă pricep! Mai greu va fi cu scrisul, pentru că la română am fost corigent, «accident» din cauza căruia nu am putut participa la prima sesiune. Ce să fac… s-a întâmplat să nu prea trec pe la şcoală…”, se destăinuie Paraschiv. Cea de-a doua sesiune din acest an a examenului de bacalaureat continuă azi şi miercuri, cu proba orală la o limbă de circulaţie internaţională, iar joi şi vineri – evaluarea competenţelor digitale.
Probele scrise încep în săptămâna următoare, pe 24 august, cu limba şi literatura română, continuând cu limba şi literatura maternă (25 august), proba obligatorie a profilului (26 august) şi proba la alegere a profilului şi specializării (28 august). Rezultatele finale vor fi afişate pe 3 septembrie.
Video: Robert Hanciarec

Urmărește-ne pe Google News