Misterul este departe de a fi elucidat în cazul profesorul dispărut din Vâlcea, iar principalii suspecţi sunt fosta soţie a bărbatului şi fiul cel mare.

Marian Claudiu Bălan a fost declarat mort la cererea mamei şi surorii sale, aflate în străinătate, la patru ani de la dispariţia sa misterioasă.

În tot acest timp, fosta soţie a profesorului şi fiul cel mare au fost cercetaţi pentru uciderea bărbatului şi vor din nou să scape de controlul judiciar.

Marian Claudiu Bălan era profesor şi, dacă ar fi în viaţă, azi ar avea 49 de ani. El a dispărut în aprilie 2020 şi de atunci nimeni nu a mai auzit nimic despre el şi nu l-a mai văzut.

Anchetatorii sunt convinşi că bărbatul din Vâlcea a fost ucis de fosta soţie şi cei doi copii, care au scăpat de cadavru şi iau în considerare precedentul creat de „cazul Elodia”, când poliţistul Cristian Cioacă a fost condamnat pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu, al cărei cadavru nu a fost găsit nici în ziua de azi.

Tribunalul Vâlcea: Fiul cel mare și mama sa l-ar fi agresat pe profesor

Profesorul Marian Claudiu Bălan a fost declarat mai întâi decedat, la fel ca şi în cazul Elodia, magistraţii Judecătoriei Râmnicu Vâlcea pronunţând decizia în urmă cu câteva zile.

„Declară mort pe numitul Bălan Marian-Claudiu. Stabileşte data morţii pentru pârâtul Bălan Marian Claudiu ca fiind 11.04.2020”, a hotărât Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

11 aprilie 2020 este ziua din care nu se mai ştie nimic despre profesorul vâlcean Marian Claudiu Bălan şi data la care anchetatorii spun că ar fi fost ucis, în urma unui scandal în familie.

„În intervalul 10-11.04.2020, în timp ce se aflau în imobilul locuinţă de domiciliu, pe fondul unui conflict spontan izbucnit între membrii familiei, respectiv între tată, mamă şi fiu, în contextul în care fratele mai mic a sărit cu cuţitul la tată, inculpatul (fiul cel mare al bărbatului – n.r.) a intervenit exercitând, conjugat cu inculpata (soţia bărbatului – n.r.) acte de agresiune asupra victimei, producându-i leziuni ce au condus la decesul acesteia şi apoi i-au ascuns cadavrul care nu a mai fost găsit”, potrivit Tribunalului Vâlcea.

Marian Claudiu Bălan era un bărbat corpolent, care avea 1,90 m și 80 de kilograme, potrivit Poliției Române.

Soția profesorului a divorțat de el la un an de la dispariţia acestuia

De la sfârşitul anului trecut, soţia şi fiul cel mare al profesorului au fost puşi sub control judiciar, fiind cercetaţi penal pentru asasinarea bărbatului.

Ancheta a fost demarată la solicitarea mamei şi surorii lui Marian Claudiu Bălan, care nu cred că acesta a plecat pur şi simplu de acasă şi nu a mai dat niciun semn de viaţă, aşa cum pretinde fosta lui soţie.

Aceasta a reuşit să divorţeze de profesorul vâlcean la aproape un an de la dispariţia acestuia.

„În cursul anului 2020 a divorțat de soția sa, Bălan Anișoara, dată de la care nu se mai cunosc detalii cu privire la locul unde se afla”, se mai arată pe site-ul Poliției Române.

Tot sora şi mama lui Marian Claudiu Bălan au fost şi cele care au solicitat instanţei de judecată să admită cererea de declarare judecătorească a morţii.

Miercuri, Fosta soţie a lui Marian Claudiu Bălan şi fiul său cel mare vor cere din nou miercuri, la Tribunalul Vâlcea, ridicarea măsurii preventive de control judiciar.

Urmărește-ne pe Google News