„În toate discursurile publice reprezentanţii Guvernului au declarat că educaţia şi sănătatea vor fi prioritare. Observăm că jumătate din promisiuni au fost îndeplinite, prin decizia de astăzi. Aşteptăm ca, în perioada imediat următoare, să avem o întâlnire cu prim-ministrul pentru a stabili şi majorările din educaţie. Considerăm că trebuie, în regim de urgenţă, finalizate discuţiile privind proiectul Legii salarizării bugetarilor, astfel încât de la 1 octombrie a.c., şi angajaţii din învăţământ să beneficieze de majorări în concordanţă cu importanţa activităţii prestate. În condiţiile în care observăm că anumite categorii de salariaţi precum demnitarii, parlamentarii şi funcţionarii din aparatul central al Guvernului şi al preşedinţiei sunt favorizate, ne întrebăm care sunt de fapt priorităţile politicienilor”, a declarat Marius Ovidiu Nistor, preşedintele FSE „Spiru Haret”, potrivit Mediafax.ro.
Federaţia avertizează membrii Guvernului că majorările salariale acordate în ultima perioadă unor categorii de personal în detrimentul altora au dus deja la o exacerbare a stării de nemulţumire în rândul angajaţilor din învăţământ, care poate conduce la posibile acţiuni de protest cu ocazia începerii noului an şcolar.
Potrivit sindicaliştilor, orice întârziere în asigurarea unei creşteri salariale substanţiale în sistemul educaţional va genera efecte negative în anii următori, care cu greu vor mai putea fi remediate.
Premierul Victor Ponta a anuntaţ, marţi, majorarea cu 25 la sută a salariilor pentru tot personalul sanitar, de la 1 octombrie.
El a precizat că, pentru şedinţa de Guvern din 26 august, se va pregăti atât o ordonanţă de urgenţă privind majorarea salariilor angajaţilor din sistemul sanitar, cât şi un proiect de lege privind responsabilitatea medicilor.
„Putem de la 1 octombrie să aplicăm o creştere de 25% la salariul actual pentru tot personalul din sistemul medical”, a spus Ponta, precizând că vor beneficia de aceste majorări aproximativ 181.000 de persoane din reţeaua Ministerului Sănătăţii şi autoriăţilor publice locale şi peste 13.000 de angajaţi din reţelele de sănătate proprii ale altor ministere.
Premierul a mai spus că impactul bugetar anual al acestor majorări salariale este în jurul sumei de 1 miliard 700 milioane lei.

 
 

Urmărește-ne pe Google News