Şi ei au scris multe perle la examen

  • “Munţii Carpaţi se împart în mai multe bucăţi. Au ape şi podişuri şi ţin până unde începe câmpia”
  • “Eminescu era prieten cu Creangă. Geniu la geniu trage. Eminescu şi Creangă mergeau la puştoaice după miere, erau iubitori de frumos prin satele Moldovei, unde se dezvoltau în mod absolut natural femei splendide, neştiutoare de carte”
  • “Râurile şi apele care îşi desfăşoară curgerea pe teritoriul României vin din subteran către suprafaţă şi au locuri bine stabilite, prin care susură, numite bazine. Aceea e matca lor”.
  • “Deoarece Eminescu era sensibil fatalmente şi evisceramente din naştere, avea o boabă din măreţia divină, era Isusul poeziei româneşti, ne-a mântuit pe toţi cu poezia lui, chiar dacă noi nu ne dăm seama. Poate într-o zi, când o să realizăm, ajunge Eminescu pictat în biserici, ca Becali”, a notat un alt dascăl.

Dezastru în Caraş-Severin

Caraş-Severin a fost, anul acesta, judeţul cu cele mai slabe rezultate la examenul de definitivat al profesorilor, care a fost susţinut la Şcoala Generală Nr.6 din Reşiţa. “Din 75 de candidaţi care au susţinut examenul de definitivat în Caraş-Severin doar 22 au obţinut peste nota 8, procentul de promovabilitate la nivelul judeţului fiind de 29,4%“, ne-a transmis prof. Ion Moatăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin. (Cristian Franţ)

Elevii vor avea din nou două vacanţe de iarnă

Structura anului şcolar se va schimba din nou în promoţia 2013-2014. Astfel, autorităţile vor să revină la sistemul vechi, cu două vacanţe pe perioada iernii – una de două săptămâni în perioada Crăciunului şi încă o vacanţă intersemestrială la începutul lunii februarie. Anul şcolar viitor va încele pe 16 septembrie şi se va încheia pe 21 iunie.

Se bat pe locurile la facultate

Peste 26.000 de candidaţi s-au înscris, în sesiunea iulie 2013, pentru admiterea la una din facultăţile ce aparţin de Universitatea Bucureşti. Cele mai căutate specializări în această sesiune sunt Administrarea afacerilor – cu 23 de candidaţi pe loc, Hidrologie şi Meteorologie – cu 18 candidaţi pe loc, Planificare Teritorială – cu 17 candidaţi pe loc, Cartografie – cu 17 candidaţi pe loc şi Geografia Turismului, unde se bat 15 candidaţi pe un loc.
foto: Gabriel Miron

 
 

Urmărește-ne pe Google News