Suntem în luna mai, iar cele mai gustoase fructe la ora actuală sunt ”cireşele de mai”, care sunt bogate în calciu, magneziu, fier, precum şi vitaminele A şi B. Gheorghe Mencinicopschi spune că este ideal să consumăm 500 de grame de cireşe în fiecare zi. ”Cireşele întâresc sistemul imunitar şi încetinesc procesul de îmbătânire”, precizează specialistul pe site-ul personal, www.doctormenci.ro
“E ideal să mâncaţi cel puţin 500 de grame în fiecare zi. Cireşele de mai întăresc sistemul imunitar şi încetinesc procesul de îmbătrânire”, mai spune Menci.
În plus, cireşele ajută şi la menţinerea aspectului tânăr şi proaspăt al pielii. Oricine se poate bucura de bene­ficiile acestor fructe pentru că ele nu au contraindicaţii. Cu condiţia de a fi consumate proaspete şi bine spălate.
Totodată, căpşunile au proprietăţi antioxidante şi anticancerigene. Ca şi cireşele, căpşunile trebuie consumate zilnic, proaspete, bine spălate. Profesorul Mencinicopschi atrage atenţia în mod special ca să nu adăugăm zahăr sau frişcă, dacă vrem să slăbim cu ajutorul căpşunilor. Căpşunile conţin o cantitate mare de vitamine: C, E, B1, B2, B6, K, PP. De asemenea, au în compoziţie acid folic. Din acest motiv, profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi le recomandă cu precădere femeilor însărcinate. Aceste fructe sunt şi o sursă de fier, calciu şi magneziu, dar şi de fibre, care uşurează procesul de digestie.

 
 

Urmărește-ne pe Google News