Meteorologii au emis un cod galben de furtuni, valabil în intervalul orar 10:00-20:00. „În nordul Crișanei, Maramureș, Moldova și cea mai mare parte a Transilvaniei și local la munte vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, local cu rafale în general de 55…65 km/h. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40…50 l/mp”, anunţă ANM.

Codul galben şi portocaliu de ploi sunt valabile astăzi în intervalul orar 10:00-20:00.

Potrivit meteorologilor, astfel de fenomene se vor semnala, pe arii restrânse și în restul teritoriului.

A fost emis şi un cod portocaliu de ploi torebţiale, valabil în intervalul orar 10:00-18:00. „În județele Botoșani, Iași și Vaslui vor fi perioade cu averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 40…60 l/mp și izolat de peste 70…80 l/mp”, precizează ANM.

Totodată, un cod galben de ploi va fi în vigoare de sâmbătă, ora 22:00, până duminică, ora 22:00.

„În Banat, sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei va ploua însemnat cantitativ. Cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp”, anunţă ANM.

Cod galben de ploi valabil din această seară şi până duminică, ora 22:00.

Cum va fi vremea în Bucureşti

Sâmbătă, vremea se va răci față de intervalul anterior, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul a 23 de grade, iar cea minimă va fi de 8…10 grade. Cerul va fi mai mult noros și temporar vor fi averse în general slabe cantitativ, însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat.

Duminică, valorile de temperatură se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, astfel că temperatura maximă va fi de 23…24 de grade. Cerul va avea înnorări temporare, iar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat.

Urmărește-ne pe Google News