Sudul Banatului, Oltenia, Maramureș, Moldova, Muntenia, Dobrogea continentală și cea mai mare parte a Transilvaniei se vor afla sub cod galben de vreme instabilă până pe 25 iulie, la ora 10.00.

Vizate de codul portocaliu de vijelii sunt sud-vestul Transilvaniei și pe zonele de munte. Aici se vor înregistra ploi torențiale, în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30 – 40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50 – 70 l/mp.

Pentru sudul Banatului, Oltenia, Maramureș, Moldova, Muntenia, cea mai mare parte a Transilvaniei și Dobrogea continentală meteorologii au emis un cod galben de vreme instabilă, valabil începând cu 24 iulie, de la ora 10.00 și până pe 25 iulie, la aceeași oră.

Codurile portocaliu și galben de vreme instabilă sunt valabile miercuri, 24 iulie până joi, 25 iulie. Harta ANM

Instabilitatea se va manifesta la început în zonele montane, iar spre seară și noaptea și în celelalte regiuni.

Vor fi averse, intensificări ale vântului și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20 – 30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. Pe alocuri vor fi vijelii (rafale în general de 50 – 70 km/h) și căderi de grindină.

Cum va fi vremea la București

În prognoza specială pentru București, valabilă până pe 25 iulie, la ora 10.00, meteorologii anunță o vreme călduroasă, cu temperaturi de 32… 34 de grade Celsius.

Spre seară și noaptea instabilitatea atmosferică se va accentua și vor fi ploi ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și posibil vijelie. Cantitățile de apă pot fi
însemnate (10 – 15 l/mp, izolat peste 20 l/mp).

Urmărește-ne pe Google News