Duminică, vor fi în continuare perioade cu instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a ţării, dar cu o intensitate mai mare în regiunile sudice, centrale, deluroase şi montane. Astfel, vor fi înnorări temporar accentuate, averse şi cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă de 20 l/mp şi izolat 30…40 l/mp, iar în Oltenia, Transilvania şi în Muntenia, pe arii restrânse peste 50 l/mp.
În București va fi instabilă, iar cerul va avea înnorări temporar accentuate şi se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Temperatura maximă, mai scăzută decât cea normală pentru această dată, se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 16…17 grade.
La munte vor fi în continuare perioade cu instabilitate atmosferică.În intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantităţi de apă de 20 l/mp şi izolat 30…40 l/mp, iar punctiform peste 50 l/mp. Valorile termice se vor situa în general sub cele normale ale datei.
La mare, vremea se va răcori şi va deveni în general instabilă. Cerul va fi variabil cu înnorări temporare după-amiaza şi seara când vor fi averse si descărcări electrice. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 27 de grade, iar cele minime între 20 şi 22 de grade. Temperatura apei mării va avea valori de 22… 24 de grade.
Urmările ploii torențiale care a lovit Capitala sâmbătă seara. Străzi inundate și trafic îngreunat, în București, după ce a plouat abundent, mai bine de o oră. De altfel, codul portocaliu a fost prelungit până la ora 17.30, în Capitală.
Citește și
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro