„De la finalul acestei săptămâni, temperaturile vor fi în creștere și da, putem să confirmăm, pe baza datelor din acest moment, că maximele pot ajunge până la 27-28 de grade Celsius în majoritatea regiunilor, dar în special cele extracarpatice. Şi săptămâna viitoare vorbim de același ecart care va caracteriza, mai ales în regiunile extracarpatice, o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, inclusiv în Capitală, maxime de peste 25-26 de grade Celsius, pragul unei zile de vară”, a spus directorul ANM, Elena Mateescu.

Sâmbătă, 18 mai, vremea se va încălzi în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate pe parcursul zilei, mai ales în nord-vestul, nordul și centrul țării, dar și în zonele montane, unde local vor fi averse și descărcări electrice. Pe alocuri, cantitățile de apă vor fi însemnate și izolat vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua în Moldova, estul Munteniei și Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 27 de grade, iar cele minime, între 4 și 14 grade, cu valori mai ridicate în sudul Banatului și în Dealurile de Vest. Noaptea, pe alocuri, se va forma ceață.

În București, temperatura maximă va fi de 22…24 de grade Celsius, iar cea minimă de 10…12 grade Celsius, anunță ANM.

Furtuni în vestul țării

Duminică se anunță vreme caldă în cea mai mare parte a țării, dar va deveni, în general, instabilă în jumătatea de vest. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea caracter torențial și frecvente descărcări electrice din orele după-amiezii în Banat, Crișana și la munte, apoi local și în Maramureș, Transilvania și Oltenia.

Pe alocuri, cantitățile de apă vor fi însemnate și vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, trecător cu înnorări și pe arii restrânse ploi slabe în zonele submontane. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale în sudul Banatului și pe crestele montane, dar de scurtă durată și asociate averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 28 de grade Celsius, mai scăzute pe litoral și în Deltă, unde se vor înregistra 17…20 de grade Celsius. Minimele termice vor fi cuprinse, în general, între 8 și 15 grade Celsius.

Urmărește-ne pe Google News