Jocul va fi lansat în decembrie, pe platforma VK Play. Creatorii susțin că acesta conține să „elemente educaționale” din mai multe „campanii istorice”: Donbas (2014), Mariupol (2022), Contraofensivă (2023) și Avdiivka (2024).

Programatorii ruși vorbesc despre „tactici realiste și o varietate de misiuni, inclusiv operațiuni defensive”. Potrivit informațiilor disponibile, jocul ține cont de deciziile luate pe câmpul de luptă.

Creatorii jocului au fost consiliați de participanții la invazia Ucrainei. Printre aceștia, eroul rus Vladislav „Struna” Golovin, expert în „tactici militare și unul dintre cei implicați în campania Mariupol”.

Ministerul rus al Apărării nu finanțează jocul, dar „a oferit suport de consultanță în toate etapele pentru a asigura plauzibilitatea tuturor evenimentelor descrise în acesta. Specialiștii au furnizat informațiile necesare și acces la modelele de arme”.

Anterior, președintele rus Vladimir Putin a instruit guvernul să aloce fonduri pentru a sprijini dezvoltatorii autohtoni de jocuri video.

Șeful de proiect este colonelul Eduard Maslovski, șeful departamentului de activității culturale și de agrement. al Direcției Principale Militaro-Politice a armatei ruse.

„Jucători patriotici”

„Squad 22 și va găsi cu siguranță fanii și chiar va aduna în jurul său o comunitate stabilă de jucători patriotici. Din punct de vedere patriotic și pedagogic, este esențial ca, pe lângă povestirile despre evenimente istorice importante pentru țară, jocul să folosească imagini și biografii ale eroilor adevărați din Districtul Militar de Nord. Așa devine un material educațional și metodologic suplimentar pentru școlari și elevi”, a insistat Alexander Gorbacenko, directorul Ligii Intercontinentale eSports.

Producătorul Aleksandr Tolkaci a explicat că jocul va fi „luptă în timp real”. Jucătorul, dacă este necesar, va putea face o pauză „pentru a evalua situația și a da ordine militarilor”.

Sodații din „Detasamentul 22”. Foto: captură: squad22.ru

Din informațiile de pe site-ul Squad 22 rezultă că au mai rămas 63 de zile până la lansarea jocului.

Urmărește-ne pe Google News