proiectul asigură aplicarea eficientă a măsurilor coerente în ceea ce priveşte acordarea de ajutoare din partea Uniunii Europene pentru furnizarea şi distribuţia de fructe şi legume proaspete, în special banane, de fructe şi legume prelucrate destinate copiilor din cadrul programului de încurajare a consumului de fructe şi legume în şcoli.
În expunerea de motive se menționează că s-au unificat programele de încurajare a consumului de fructe și legume în școli, respectiv de distruibuire a laptelui în școli, în Programul pentru școli, sub aceleași reguli și principii de implemnetare. ”Tendința de scădere a consumului de fructe și legume proaspete, și de produse lactate, în rândul copiilor, precum și persistența fenomenului de obezitate infantilă, cauzată de obiceiuri alimentare nesănătoase, se poate corecta prin acest program”, se menționeză în document.
Elevii din învățământul primar şi gimnazial au beneficiat și până acum de Programul de încurajare a consumului de fructe în şcoli, finanțat din fonduri europene și naționale. Astfel, în anul școlar 2016-2017, au fost acordate gratuit mere, în limita aceleași valori de 0,37 lei/elev, ca şi în anul precedent, pentru o perioadă de maximum 88 de zile de școlarizare.
Conform datelor comunicate de Ministerul Educației Naţionale și Cercetării Științifice, în 2016 au beneficiaat aproximativ 1.760.000 de elevi din clasele pregătitoare şi clasele I-VIII din învățământul public şi privat autorizat/acreditat.
Citește și: EXCLUSIV/Femeie într-o zonă de război. La 27 de ani, Roxana se ocupă de comunicațiile militarilor români din Afganistan