Ideea a prins contur în anul 2011, când proiectul european, finanţat de Comisia Europeană în cadrul programului de învăţare pe tot parcursul vieţii – subprogramul Gruntvig, a fost aprobat. P4I – Playing for Interculturality (trad. joacă pentru interculturalitate) îi are drept „ţintă” pe toţi adulţii beneficiari de formare, precum şi profesorilor, formatorilor şi experţilor în utilizarea de metodologii de predare inovative din diferite sectoare ale educaţiei. Obiectivul jocului interactiv este acela de a-i ajuta pe cei în căutarea unui loc de muncă să se angajeze mai uşor într-o organizaţie internaţională. Participanţii îşi pot testa competenţele interculturale în trei etape: un interviu de recrutare, selectarea unei echipe multiculturale şi organizarea unei întâlniri de lucru cu echipa. Urmează o serie de interacţiuni la birou cu oameni aparţinând unor culturi diferite.
Pentru reuşita proiectului ce va fi impletmentat pe perioada a doi ani şi-au dat mâna INVESLAN- Spania, Institutul European pentru Managementul Diversităţii – Spania, SQ Learn –  Grecia, CNIPA – Italia, SPI – Societatea Portugheză de Inovaţie, INCSMPS – Institutul Naţional de Cercetare Ştiinţifică în Domeniul Muncii şi Protecţiei Sociale – România, Learnit3D – Marea Britanie şi Twin Learning LLC- SUA.
 

  • Au fost selectaţi 72 de jucători, aspiranţi la un loc de muncă în Europa

 
Perioada de validare a fost organizată în perioada 10.06 – 5.07 2013 şi a constat în selectarea participantilor, 72 de persoane adulte din România şi alte state membre -Germania, Olanda, Bulgaria, Polonia, Austria,  dar şi din ţări din afara UE, precum Turcia, Islanda şi Canada. Invitaţiile au fost transmise prin e-mail sau Facebook, sesiunile de validare fiind organizate on-line sau faţă în faţă. Expertii proiectului au colectat, apoi, răspunsurile participanţilor şi au elaborat raportul de validare. Participanţii selecţionaţi pentru testare au fost aleşi din rândul cunoscătorilor limbii engleze, al jucătorilor on-line, al utilizatorilor de Facebook şi din rândul celor conectati la mediul intercultural.
Cei care au testat aplicaţia au avut o opinie favorabilă apreciind, deopotrivă, utilitatea şi potenţialul de dezvoltare al inovativului joc. Pentru participanţii români, cunoaşterea şi depăşirea diferenţelor culturale a fost principalul scop al participaării la acest joc social internaţional.”Toţi suntem diferiti, iar când aceste diferenţe ameninţă să îţi influenteze capacitatea de muncă şi relaţiile interumane este bine să fii pregătit. P4I mă va pregăti pentru a depăşi mult mai uşor perioada de început, aceea de adaptare. Jucând P4I am devenit constienţi de competenţele interculturale dobândite pe parcursul anilor petrecuţi în străinătate. Cu astfel de instrumente, cum este jocul P4I, cred că demersurile pentru obtinerea unui loc de muncă în străinătate s-ar simplifica mult”, este părerea mai multor jucători români care locuiesc în afara graniţelor României.
 
Mai multe detalii pe https://www.p4i-project.eu sau pe pagina: https://www.facebook.com/Playing4interculturality
 
 

 
 

Urmărește-ne pe Google News