„Azi am redepus spre finanţare proiectul bazinului de înot din Grozăveşti. (…) Dacă până în toamnă nu primim garanţii că se finanţează din bani publici, îl începem noi singuri prin Fundaţia Universităţii. David (Popovici – n.r.) şi toţi campionii, antrenorii, tinerii şi copiii care fac înot merită acest efort”, rectorul Universităţii Bucureşti, relatează Agerpres.
„L-am depus spre finanţare de atunci şi a rămas 10 ani pe lista de aşteptare, ni s-a spus că în Bucureşti mai sunt bazine de înot (unde??!), aşa că trebuie să se mai construiască şi în ţară (deh, interese politice locale şi regionale!). Pentru că nu s-a găsit finanţare timp de 10 ani, am retras şi am refăcut proiectul şi îl avem acum din nou pregătit 100%, cu toate aprobările necesare pentru a fi depus din nou spre finanţare”, scria Marian Preda tot pe reţeaua de socializare.
Costurile, estimate la 6 milioane de euro
Acesta spune că realizarea bazinului ar costa 6 milioane de euro, sumă care ar putea să scadă după organizarea licitaţiei.
„David Popovici va reîncepe din toamnă cursurile la Facultatea de Psihologie a Universităţii din Bucureşti. Toată suflarea UB, studenţi şi profesori, îl aşteaptă acasă cu admiraţie, cu dragoste, cu recunoştinţă, cu mândrie, dar şi cu o mare responsabilitate. Nu se poate ca universitatea la care învaţă un campion olimpic de înot excepţional să nu aibă un bazin de înot. Vom construi acel bazin chiar dacă autorităţile publice vor rămâne în continuare indiferente la solicitările noastre. Dacă instituţiile publice nu ne vor sprijini, ne vom asuma noi costurile construcţiei. Nu va fi uşor, dar vom economisi la alte capitole, vom atrage sponsorizări şi vom intra în normalitate cu forţele proprii ale universităţii”, a mai scris Preda.
FOTO: Agerpres
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
m1a2r3i4a1n5a6 • 02.08.2024, 18:46
La strandul tineretului din apropiere de Facultatea de Agronomie erau încă din 1947-1948 cel puțin două bazine, din care unul olimpic. Acolo erau și profesori care învățau copiii să înoate. Mergeam acolo, adolescentă fiind. Până în 1990 s-au ținut în permanență cursuri de înot . Strandul a continuat să existe și după 1990, și de asemenea se organizau cursuri de înot. Stiu acest lucru deoarece le-am dus la cursuri pe fiica și nepoata mea. Strandul era bine întreținut și era curățenie Din nefericire, din cauza unor interese particulare, strandul a fost neglijat de primărie, și a ajuns într-o stare jalnică. M.Grancea