În fiecare sâmbătă, de la ora 11.00, în filialele BMB unde există câte doi bibliotecari (care pot avea program cu public și sâmbăta) se derulează proiectul Ora de Povești. Copiii între 3 și 6 ani pot veni însoțiți de părinți sau bunici pentru o oră de poveste la bibliotecă.

“Este o oră magică, în care cărțile ajung mai aprope de sufletele celor mici, o oră în care ei se reîntâlnesc cu personajele din poveștile lor favorite sau, mai ales, descoperă noi prieteni în povești mai puțin cunoscute, dar cu la fel de mult farmec”, ne-a declarat Daniel Ciobanu, bibliotecar în cadrul BMB.

Sâmbătă, la biblioteca Ion Creangă se citesc noi povești

Povești spune de actori și scriitori

În plus, în prima sâmbătă din lună, “Ora de Povești” devine mai specială! Scriitori, bloggeri, ziariști, oameni de radio, actori, studenți, psihoterapeuți, mămici, tătici … voluntari cu ocupații dintre cele mai diverse, dar cu o pasiune comună – lectura – vin în filialele BMB pentru a-i vrăji pe cei mici cu cele mai minunate povești, povești menite să le dezvolte acestora imaginația și atenția, dar și să-i învețe lucruri noi. “Ora de Povești trebuie experimentată, măcar o dată în viață, de către fiecare dintre noi, chiar dacă am depășit demult intervalul de vârstă 3 – 6 ani!”, mai spune Daniel Ciobanu.

Biblioteca Ion Creangă, este printre preferatele copiilor.

Filialele care vor ține “Ora de povești” sâmbătă,  21 octombrie  sunt Ion Creangă, Marin Preda, Dimitrie Cantemir, Emil Gârleanu, Bogdan Petriceicu Hașdeu, George Topîrceanu, Nicolae Labiș, Otilia Cazimir, Ion Luca Caragiale, Vasile Alecsandri și Liviu Rebreanu.

Prin organizarea “Orei de povești”, îi ajutăm pe copii să-şi dezvolte imaginaţia şi creativitatea, le creăm deprinderi de ascultare si le mărim capacitatea de concentrare. Copiii vor percepe lectura ca pe un lucru pozitiv în viaţa lor, îsi vor îmbogăţi vocabularul, vor fi încurajaţi să se exprime, îşi vor dezvolta curiozitatea şi îşi vor petrece timpul într-un mod plăcut, amuzant, distractiv”, mai spune Daniel Ciobanu.

În România, numărul bibliotecilor este în scădere. În 2016 au fost închise 279 de unități.

CITEȘTE ȘI:


VIDEO EXCLUSIV/ Cătălin Măruță a dezvăluit cum se împart treburile în familie și ce au de gând cu al treilea copil

Cartea de identitate ar putea fi gratuită pentru tinerii de 14 ani; Proiectul de lege, inițiat de liberali


 

 

Urmărește-ne pe Google News