Nicolae Ciucă a făcut publică promisiunea pe care le-a transmis-o românilor care au pierdut persoane dragi sau au rămas fără aproape toate bunurile strânse de-a lungul vieții.

„Cuvintele nu pot descrie durerea celor care şi-au pierdut, în inundaţiile devastatoare, persoane dragi, bunurile şi tot ce au clădit de-a lungul vieţii. Transmit condoleanţe familiilor îndoliate şi sunt alături de toţi cei care trec prin aceste clipe grele. Sunt printre oameni zilele acestea – atât în tabăra de sinistraţi de la Slobozia Conachi, dar şi în localitatea Bereşti, Galaţi, pentru a vedea la faţa locului care este situaţia şi ce măsuri pot fi luate. Le-am ascultat oamenilor durerea şi le-am promis că nu vor fi lăsaţi singuri în faţa acestei nenorociri”, a arătat Nicolae Ciucă, luni, într-o postare pe Facebook.

Demnitarul român a ținut să precizeze că la fața locului s-au prezentat mai mulți lideri politici, pentru ca oamenii afectați de inundații să nu simtă că sunt singuri în fața necazului. Nicolae Ciucă a ținut să precizeze că „(…) Nu îi vom lăsa singuri. Vom rămâne alături de ei până când aceste comunităţi vor reveni la viaţa de dinainte şi până când oamenii se vor simţi din nou în siguranţă”.

„Atât ministrul de interne, cât şi ministrul mediului au fost în aceste zile în localităţile grav afectate de inundaţii şi au coordonat răspunsul autorităţilor. Iar astăzi vor fi în judeţul Galaţi şi ministra educaţiei şi ministrul energiei. Nu îi vom lăsa singuri. Vom rămâne alături de ei până când aceste comunităţi vor reveni la viaţa de dinainte şi până când oamenii se vor simţi din nou în siguranţă”, a fost mesajul lui Ciucă.

400 de tone de alimente vor ajunge în Galați

Guvernul a anunţat că au fost evacuate şi mutate în siguranţă 271 de persoane, autorităţile fiind in dialog cu alţi 14 locuitori din comuna Pechea pentru a-i convinge să meargă într-o zonă sigură și au fost deja amenajate 30 de locuinţe modulare din cele 50 din primul lot trimis deja către zonele afectate.

În Slobozia Conachi şi Pechea vor fi amenajate două tabere, cu o capacitate de 400 de locuri fiecare. Acestea vor fi pregătite pentru preluarea persoanelor ale căror locuințe au fost distruse de evenimentele meteo.

De asemenea, peste 400 de tone de alimente de primă necesitate, respectiv conserve, caşcaval, apă, zahăr etc., dar şi construcţii modulare pentru cazare, grupuri sanitare, saci de dormit, perne, pături, saltele, aşternuturi vor ajunge în Galaţi.

Ciclonul Boris a distrus fără milă mai multe zone din Europa Centrală și de Est

Ciclonul Boris a lovit cu putere mai multe țări din Europa Centrală și de Est. Pe lângă pagubele materiale, mai multe persoane și-au pierdut viața. Polonia, Austria, Cehia, Slovacia se numără printre țările afectate. În Cehia, peste 200.000 de oameni au rămas fără curent electric.

În Polonia situația a atins un nivel atât de critic, încât s-a apelat la armată pentru a veni în sprijinul pompierilor. În România, județele Vaslui și Galați au resimțit cel mai puternic furia fenomenului meteo.

Urmărește-ne pe Google News