În show-ul lui Vladimir Soloviov, realizator și prezentator la postul public Russia-1, considerat principalul propagandist al Kremlinului, Alexei Mihailov, șeful Biroului de Analiză Politico-Militară, a declarat că Rusia ar putea crea replici ale centrelor Londrei și Washingtonului în arhipelagul Novaia Zemlea din Arctica și apoi „le poate arunca în aer folosind arme nucleare”.

Replicile trebuie „să fie construite de migranții care are acum nu vor să părăsească țara noastră” în arhipelag din Oceanul Arctic (regiunea Arhangelsk, nordul Rusiei), a spus Mihailov,

Rușii folosesc Novaia Zemlea pentru teste nucleare. Submarinul Bilava ar trage rachete nucleare în orașele-replici „pentru a descuraja Occidentul și a-l avertiza împotriva înarmării Ucrainei”.

„Anglo-saxonii vor un mare război continental, chiar doresc. Știm intențiile absolut dezgustătoare ale Marii Britanii, de a participa direct la un conflict militar cu Rusia, printre altele, furnizând arme cu rază lungă de acțiune”, a spus propagandistul.

Planul este de a construi o replică a Londrei, cu Palatul Buckingham și Big Ben-ul lor, și a Washingtonului, cu acea Casa Albă. Și hai să facem exerciții!

„Ar fi o lansare subacvatică a unei rachete Bulava dintr-un submarin din Atlantic spre Novaia Zemlea”, a cerut Mihailov. „Replicile” vor fi lovite cu „mai mult de 150 de kilotone de echivalent TNT”, a continuat el, sugerând că acesta ar fi „un avertisment care ar forța guvernele occidentale să înceteze înarmarea Ucrainei”.

Cere ca exercițiul să fie transmis pe YouTube

„Lasă trei miliarde de oameni să urmărească pe YouTube cum arată distrugerea capitalelor Marii Britanii și SUA cu doar unul dintre cele zece focoase”, a continuat Mihailov.

„Palatul Buckingham și Big Ben vor fi acolo. Totul va lua foc și va zbura atât de frumos, încât lumea va fi îngrozită”, a insistat propagandistul.

Racheta balistică intercontinentală lansată de submarinul Bulava a fost pusă în funcțiune la începutul acestui an. Racheta lungă de 12 metri, cu o rază de acțiune estimată de cel puțin 8 kilometri, poate transporta șase până la zece focoase nucleare ghidate care pot lovi mai multe ținte. 

Novaia Zemlea este renumită pentru rolul său ca loc de teste nucleare sovietice în timpul Războiului Rece. „Țar Bomba”, cea mai puternică bombă nucleară detonată vreodată, a fost testată pe 30 octombrie 1961. Explozia a fost atât de puternică încât a provocat unde de șoc de mai multe ori, iar norul-ciupercă a ajuns la peste 60 de kilometri.

Urmărește-ne pe Google News