Elena Nichifor (Bucuresti): Apartamentul pe care l-am cumparat cu ceva vreme in urma nu avea calorifere in bucatarie si in baie. Ca atare, ne-am adresat RADET pentru a ni se recalcula suprafata radianta in functie de care se taxeaza agentul termic. Presedintele comitetului ne-a zis ca n-am avea dreptul la nici un fel de scazamant, deoarece caloriferul nostru din sufragerie ar fi mai mare.
Bunele intentii ale presedintelui nu pot fi negate, dar refuzul sau incalca un drept democratic la care erati indreptatiti. Verificarea RADET ar fi inlaturat orice suspiciune prin masuratori concrete, care sa definitiveze calculele aproximative.
Stefan Ion (Bucuresti): Multi proprietari din bloc si-au modificat apartamentele, demoland peretii. Si mai toti sustin ca ar avea autorizatii de la primarie, dar eu nu cred. Cum trebuie procedat intr-o astfel de situatie?
Fie sa verificati daca vecinii au autorizatii, apeland la autoritatea comitetului si chiar a adunarii generale – care poate lua o hotarare in acest sens -, fie sa solicitati un control din partea directiei de specialitate din primaria sectorului in care locuiti.
T. Padureanu (Bucuresti): Montarea repartitoarelor de caldura nu a insemnat un castig real pentru cetatean, ba din contra: se plateste in plus pentru citirea lunara a consumurilor, pe langa costul exorbitant al dispozitivelor montate pe calorifere. Daca exista o lege care sa ne oblige, n-ar trebui sa se ocupe cineva de firmele ce percep niste preturi imense?
Da, lege exista, dar si prevederea ca statul sa sprijine familiile nevoiase in montarea de repartitoare. Credem ca ar trebui o mai mare implicare a institutiilor statului pentru a tempera marsarile in materie de preturi ale montatorilor si furnizorilor de repartitoare.