Totuși, ByteDance a respins informațiile referitoare la valoarea prejudiciului cauzat de persoana în cauză, susținând că acestea „conțin unele exagerări și inexactități”.

Anunțul a fost făcut după ce în cursul weekendului au apărut informații despre incident pe rețelele de socializare.

Gigantul tehnologic chinez are un model de inteligență artificială generativă de tip ChatGPT, Doubao, fiind cel mai popular chatbot AI din țară.

„Individul a fost un stagiar în cadrul echipei de tehnologie și nu are experiență în cadrul Laboratorului AI”, a transmis ByteDance.

„Profilul său din social media și unele relatări din mass-media conțin inexactități”.

În plus, compania a precizat că activitățile sale comerciale online, inclusiv modelele de inteligență artificială, nu au fost afectate de acțiunile stagiarului.

ByteDance a dezmințit și informațiile potrivit cărora incidentul ar fi cauzat pagube de peste 10 milioane de dolari prin perturbarea unui sistem de formare AI alcătuit din mii de unități puternice de procesare grafică (GPU).

În afară de faptul că a concediat persoana în cauză în luna august, ByteDance a spus că a informat universitatea și organismele din industrie cu privire la incident.

ByteDance deține unele dintre cele mai populare rețele de socializare din lume, inclusiv TikTok și echivalentul său chinez Douyin. Datorită interesului manifestat de utilizatori pentru aplicațiile sale, este considerat un lider în ceea ce privește dezvoltarea algoritmilor.

Ca mulți dintre giganții chinezi și din întreaga lume, compania investește mulți bani în inteligența artificială.

Urmărește-ne pe Google News