– Mergi cu animalul la un control medical veterinar ca să te asiguri că patrupedul tău nu are probleme de sănătate care să îl facă mai vulnerabil la vremea rece (afecţiuni cardiace, diabet, probleme osteo-articulare sau reumatice).
– Pregăteşte-i un adăpost. Frigul poate fi foarte periculos pentru el, pentru că riscă să facă hipotermie dacă nu are un loc special amenajat în curte, pentru a se adăposti. Coteţul trebuie să fie într-un loc uscat (un garaj sau o magazie). Cuştile din lemn pot fi izolate folosind bucăţi de pâslă. De asemenea, îi poţi pune în coteţ o pătură sau un material mai gros. În cazul în care stai la bloc, poziţionează- i coşul sau preşul lângă calorifer.
– Dacă patrupedul tău este de talie mică, atunci când îl scoţi afară, îmbracă- l cu haine călduroase pentru căţei şi încalţă-l cu ghetuţe speciale. Redu cât se poate de mult expunerea acestuia la ger.
– Dacă s-au folosit substanţe pentru topirea gheţii, după fiecare plimbare, spală-i lăbuţele pentru a preveni afectarea acestora şi ingerarea diverselor substanţe chimice prin lins.
– Verifică-i cu atenţie urechile şi labele pentru că acestea sunt părţile cele mai sensibile ale câinelui şi sunt predispuse la degerături care, netratate la timp, duc la cangrene.
– Nu lăsa câinele să mănânce zăpadă pentru că îi poate produce afecţiuni ale căilor respiratorii (laringite, traheite, laringo-traheite). Pentru a preveni îmbolnăvirea, încurajează-l să bea apă astfel încât să-şi satisfacă nevoia de lichide şi să nu lingă zăpada.

Unele rase suportă temperaturile scăzute

Câinii mari precum Ciobănesc mioritic, Saint Bernard, Ciobănesc german, Husky, Chow- Chow sunt rezistenţi la frig şi pot fi ţinuţi în curte. La rase de talie mică precum Yorkshire terrier, Caniche sau Chihuahua este indicat să fie scoşi afară cât mai puţin.
Atenţie! Mergi la medicul veterinar dacă: îşi pierd energia, devin letargici şi nu se mişcă. Acestea sunt semne ale hipotermiei.

 
 

Urmărește-ne pe Google News