Ana Maria Măiță, președintele asociației, a depus mai multe cutii de carton în formă de coșciuge în fața ministerului și afișează un banner pe care au scris: „Nu jucați viața copiilor noștri la ruleta morții”.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a decis miercuri să elimine pragul de șase cazuri la mia de locuitori pentru trecerea învățământului în online. Decizia a venit când Bucureștiul a depășit acest prag.

Sorin Cîmpeanu a precizat că a fost adoptată o decizie prin care să fie luate măsuri suplimentare pentru „amplificarea testării în școli”, mai precis introducerea testelor non-invazive cu salivă, care până acum nu au fost omologate.

„Nu copiii sunt responsabili de sănătatea părinților și bunicilor nevaccinați. Lucrurile stau exact invers: părinții și bunicii sunt responsabili de sănătatea copiilor”, a răspuns ministrul educației, joi, întrebat de această decizie.

După această primă etapă, urmează adoptarea unei Hotărâri CNSU, apoi validarea prin Hotărâre de Guvern și modificarea ordinului comun al miniștrilor educației și sănătății, „în concordanță cu hotărârile adoptate”.

Procesul se va finaliza până vineri, 1 octombrie, și va fi pus în aplicare de luni, 4 octombrie, potrivit declarației de presă transmisă miercuri de ministrul Sorin Cîmpeanu.

8.470 de preșcolari și elevi au fost confirmați cu COVID-19 de la începutul anului școlar până acum, potrivit datelor publicate miercuri, 29 septembrie, de Ministerul Educației. Sunt cu peste 5.100 mai multe cazuri decât acum o săptămână.

 
 

Urmărește-ne pe Google News