În fața Guvernului, protestatarii au cerut modificarea legii, pentru a opri pedepsirea șoferilor care, din cauza medicamentelor sau a alimentelor, au urme de substanțe interzise în organism, fără să fie sub influența lor.

„Comunitatea Declic organizează protestul chiar în fața Guvernului și cere premierului Marcel Ciolacu să renunțe la Ordonanța care lasă fără permis de conducere pe orice șofer care alege să fie testat la IML pentru depistarea drogurilor, nu prin aparatele poliției care generează un număr mare de erori fals/pozitive”, a anunțat anterior Declic pe Facebook.

De asemenea, manifestanții speră că premierul va asculta toate cererile societății civile și va acționa în consecință.

„Mai cerem reglementarea limitelor de la care se decide că un șofer se află sub influența substanțelor interzise. Altfel ne putem trezi cu dosar penal de la un covrig cu mac”, a precizat Declic.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Numărul persoanelor care au semnat petiția Declic pentru anularea ordonanței a depășit 180.000, scrie g4media.ro.

Guvernul a modificat în ședința de astăzi, 11 iulie, ordonanţa de urgenţă 84/2024 privind siguranţa rutieră. Una dintre noutăți este aceea că dacă rezultatele testelor antidrog nu vor veni în cel mult 72 de ore, șoferii își vor primi permisele înapoi.

„Dacă statul nu are capacitatea administrativă de a rezolva problema testării într-un termen rezonabil, nu trebuie să-i pedepsim pe români”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, la începutul ședinței.

Urmărește-ne pe Google News