VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Protestul a început în faţa Prefecturii Braşov unde opt tineri cu măşti de Halloween pe feţe şi îmbrăcăţi cu tricouri negre pe care au imprimat numele mai multor membri ai PSD Braşov, alături de sintagma „Gropar“, au aşezat un sicriu pe care au scris „Justiţia“. Protestatarii au venit pregătiţi cu muzică mortutară, lumânări şi o cruce pe care au scris „Justiţia română. D. 4 iul. 2018.“

Cei opt tineri au fost însoţiţi de zeci de braşoveni care au venit cu pancarte cu mesaje împotriva guvernanţilor: „Vrem spitale, nu să mutilaţi coduri penale“, „Vrem drumuri şi canalizare, nu să mutilaţi coduri penale“, „ Stop penalilor, analfabeţilor, incompetenţilor“, dar şi un mesaj în limba engleză „We give in, we die“ („Renunţăm, murim“ – n.r.)

Cortegiul funerar a trecut apoi pe strada Republicii spre Piaţa Sfatului, unde protestul a continuat sub geamurile sediului PSD Braşov.

FOTO: Facebook

Mesaje de protest în faţa Prefecturii Braşov

Câţiva tineri au lăsat, pe asfaltul din faţa Prefecturii Braşov, câteva mesaje scrise cu creta pe asfalt. „Şi eu sunt Călin. Nu vreau să mor ca el“ este unul dintre mesajele scrise cu cretă colorată.

Aleea din faţa Prefecturii Braşov a fost îmbrăcată, astăzi, cu mesaje scrise cu litere mari, cu cretă colorată, astfel încât să poată fi citite şi de la etajele superioare ale clădirii. „Şi eu sunt Călin. Nu vreau să mor ca el“, „De ce nu ieşi cu noi la proteste?” „De ce facem o catedrală, când e paragină în şcoli şi spitale?”. „Ieșiți cu noi!”, „Brașov, oraș din poveste?” sau „Ce? Votezi legea hoţiei? În interesul României?“ sunt mesajele-întrebări scrise pe asfalt.

Urmărește-ne pe Google News