Oamenii, dotați cu steaguri tricolore, au afișat bannere cu mesaje precum „Baricada Vie”, „Nu vaccinării. Copiii noştri nu sunt cobaii voştri”, „Nu certificatului verde, Nu vaccinării obligatorii, Nu segregării” ori „PNL+PSD = vaccinarea obligatorie”, a notat G4Media.

De asemenea, manifestanţii, în rândul cărora se află și deputatul George Simion, copreședintele AUR, au scandat „Trădătorii”, „Ruşine să vă fie!” sau „Libertate”.

În jurul orei 19.00, circa 500 de persoane erau adunate la protest, spune Jandarmeria Capitalei.

„Într-adevăr, cei prezenți au ocupat carosabilul și circulația a fost întreruptă. Nu au fost raportate alte incidente”, a declarat, pentru Libertatea, Alexandru Iacob, purtător de cuvânt al Jandarmeriei.

Potrivit cadrului legal în vigoare, în actualul context epidemiologic, organizarea de mitinguri și demonstrații este permisă cu un număr de maximum 100 de persoane, în condițiile Legii nr. 60/1991.

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei, dinainte de proteste, participanții ar trebui să respecte următoarele măsuri:

  • purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toți participanții;
  • dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care sosesc în spațiul în care se desfășoară mitingul sau demonstrația;
  • menținerea distanței fizice de minimum un metru între participanți și asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană, acolo unde este posibil; dezinfectarea mâinilor persoanelor care distribuie eventuale materiale pe
  • perioada desfășurării mitingului sau a demonstrației.

Pe imaginile transmise de posturile TV se vede că mulți dintre participanții la protestul de duminică nu poată masca sanitară.

Urmărește-ne pe Google News