UPDATE ora 22.08 Prefectul județului Giurgiu, Aneta Matei, unul dintre subprefecți și primarul din Bolintin Vale, Daniel Trăistaru, au mers să discute cu protestatarii, relatează News.ro. Oficialii le-au cerut acestora să își desemneze un grup de reprezentanți care să intre la discuții.

„Rugămintea pe care o adresez acum este să dăm dovadă de puţină răbdare, să lăsăm instituţiile statului să îşi facă datoria”, le-a spus prefectul Aneta Matei oamenilor are au ieși în stradă.

Prefectul spune că protestul este unul pașnic.

”Oamenii protestează pașinc, dar doresc să își exprime nemulțumirile și să le oferim soluții. (…) Nu este niciun pericol în momentul de față. Sunt forțe de ordine suficiente, oamenii nu sunt violenți. Sunt nemulțumiți că sunt câteva familii de etnici care și-au stabilit locuințele aici și nu au documentele în ordine”, a mai spus Aneta Matei, într-o intervenție la Digi 24.

La rândul său, edilul le-a spus localnicilor că de mai mulți ani a cerut suplimentarea forțelor de ordine în localitate.


Totul a început dumnică, 9 ianuarie, atunci când a avut loc un conflict spontan între un tânăr și șoferul unui microbuz. Cel din urmă a fost lovit cu o piatră în zona capului și a fost transportat la spital. În paralel, autoritățile au anunțat că tânărul a fost reținut.

„Tânărul a fost inițial reținut pe o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Giurgiu, iar pe 11 ianuarie a fost arestat preventiv. Având în vedere că persoana vătămată a decedat, urmează a se analiza oportunitatea schimbării încadrării juridice, în funcție de rezultatele necropsiei”, au transmis reprezentanții Poliției.

Inițial a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală.

În acest context, mai mulți localnici din Bolintin au ieșit în stradă miercuri seară, cerând dreptate în acest caz. Oamenii susțin că întreaga comunitate are de suferit din cauza unei familii din care face parte şi cel care l-ar fi ucis pe şoferul microbuzului.

Pentru ca situația să nu escaladeze, în zonă au fost trimise echipaje ale Poliției și Jandarmeriei.

„În localitate a fost constituită zonă specială de siguranță publică, pentru ca evenimentele să nu escaladeze și să fie asigurat climatul de ordine si siguranță publică. Pe raza orașului Bolintin Vale sunt prezente forțe din cadrul structurilor Poliției Române și Jandarmeriei Române, pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice, în condiţiile legii”, a anunțat miercuri seară Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu.

Foto: captură giurgiu-news.ro

Urmărește-ne pe Google News