Astăzi, 1 noiembrie, în ziua în care „Radio România ar fi trebuit să aniverseze cei 93 de ani de la înființare”, salariații celor două instituții publice de media sunt revoltați și disperați pentru că, deși în decursul timpului au muncit și servit cu profesionalism, devotament și sacrificii la bunul mers al instituției, în schimb aceștia nu-și vor mai primi nici drepturile ce li se cuvin”, potrivit protestului publicat pe blogul sindicatului unit al salariaților-Radio România.

Începând cu data de 29 octombrie, cele două instituții media publice, strategice, ale statului român, Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) și Societatea Română de Televiziune (SRTV), au ajuns în situația de a nu mai avea niciun fel de conducere.

„Din acest moment, SRR și SRTV au încetat fiecare plată către orice beneficiar! Nu mai există persoană desemnată cu putere administrativă care să semneze în calitate de ordonator principal de credite”, se notează în protest.

„Salariații sunt diperați de faptul că nu-și vor mai putea primi drepturile salariale în noiembrie, conform Contractelor Colective de Muncă, iar cele două instituții publice de media au intrat deja în incapacitate de plată”, se afirmă în respectivul protest.

În plus, pentru prima dată de la înființarea Legii 41/1994, de organizare și funcționare a SRR și SRTv, nu este respectat dreptul salariaților de a alege și de a fi aleși în calitate de reprezentanți ai salariaților în cele două Consilii de Administrație, încălcându-se astfel art. 19 alin.2 lit.b) din Legea 41/1994 rep., acuză cele patru organizații semnatare ale protestului.

Acest protest se adresează președintelui României, Klaus Iohannis, președintelui Senatului României, Anca Dragu, președintelui Camerei Deputaților, Florin Roman, premierului interimar și șeful PNL, Florin Cîțu, președintelui PSD, Marcel Ciolacu, președintelui USR, Dacian Cioloș, președintelui UDMR, Hunor Kelemen și președintelui AUR, George Simion.

 
 

Urmărește-ne pe Google News