Conform măsurilor anunțate de secretarul de stat Raed Arafat după ultima ședință de Guvern, luni, 14 septembrie, la demonstrații se pot aduna, legal, cel mult 100 de persoane.

La protestul din Piața Universității au fost în jur de 200. Majoritatea celor prezenți la protestul de la Universitate nu au purtat mască de protecție și nu au păstrat distanța – reguli necesare pentru a evita răspândirea coronavirusului.

La manifestație au fost prezenți și câteva zeci de copii, aduși de părinții lor.

”Lăsați copiii să respire”, ”Testați, nu ne sufocați”, ”Masca ucide”, ”Școala online nu e școală”, ”Fără botniță”, ”Masca e pușcărie”, ”Vrem școală normală, nu pușcărie”, ”Ați exterminat bătrânii! Se pune la cale uciderea noastră în masă. Cei săraci să crape acasă!”, sunt doar câteva dintre mesajele protestatarilor.

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat, sec, că nu este nevoie de niciun comentariu cu privire la acest eveniment.

Riscurile sunt cunoscute. Ce aș putea să mai spun? Nu este de comentat nimic aici. Ei (protestatarii – n.r.) știu foarte bine la ce se expun.

Raed Arafat:

Raed Arafat

Sâmbătă, autoritățile au anunțat un nou bilanț ridicat de îmbolnăviri și decese provocate de COVID.

Iar săptămâna aceasta, numărul de îmbolnăviri a crescut semnificativ, miercuri, 16 septembrie, fiind raportat un număr fără precedent, de la debutul pandemiei în România.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 23

Urmărește-ne pe Google News