Pentru joi, angajații de la Braicar Brăila aveau programată o grevă de avertisment între orele 5.00 și 7.00, însă pe ultima sută de metri conducerea societății s-a adresat Tribunalului Brăila, care a decis că acțiunea ar fi fost ilegală. În aceste condiții, joi dimineață, șoferii și vatmanii au efectuat cursele speciale, ducându-i pe oameni la serviciu la schimbul unu, după care s-au adunat în curtea depoului și au refuzat să mai iasă pe traseu, spre nemulțumirea brăilenilor care au fost nevoiți să găsească alte căi de ajunge la destinație.
Oamenii spun că au salarii mici, dar si că administratorul societății nu le dă liberele legale. Protestatarii de la Braicar sunt hotărâți să continue greva spontană și se declară dispuși să țină blocate în depou autobuzele și tramvaiele chiar și o săptămână dacă va fi nevoie.
De cealaltă parte, administrația locală face apel la calm și deschidere spre dialog din partea salariaților companiei.
Aflat în delegație, primarul municipiului, Marian Dragomir, le-a transmis protestatarilor că nu poate gira sub nici o formă o grevă ilegală, mai ales că aceasta afectează direct cetățenii orașului, și a insistat că ar trebui ca salariații și conducerea Braicar să se așeze la masa dialogului.
Sindicaliștii Braicar spun că peste 80% din personalul companiei a ajuns să fie încadrat la salariul minim pe economie. Un şofer cu 25% spor de vechime şi 16% spor de trafic ajunge să încaseze un salariu net de până în 1.600 lei, fără ore suplimentare, şi undeva la 1.900 – 2.000 lei cu tot cu orele suplimentare, mai susțin sindicaliștii din cadrul Braicar Brăila.
Protestul angajaților de la unicul operator de transport în comun din Brăila continuă și la această oră.
Citește și: Liviu Dragnea, pentru Reuters: România va menţine o politică de relaxare fiscală până în 2020
Sursa FOTO – obiectivbr.ro
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!