Unii dintre srilankezii care au luat cu asalt palatul prezidențial din capitala Colombo, au făcut cozi la aparatele din sala de gimnastică a președintelui. Au alergat pe bandă, pe rând, unii dintre ei vizibil amuzați, în timp ce alții îi filmau sau fotografiau de pe margine.

Manifestanții furioși din cauza crizei economice profunde care afectează țara au ajuns și în bucătăria prezidențială, iar unii au mâncat din alimentele găsite acolo.

Iar alții au intrat în piscina din reședință.

Între timp, a apărut și informația că oamenii au găsit milioane de rupii îngropate în palatul prezidențial. În imagini postate pe rețelele sociale unii dintre demonstranți sunt văzuți numărând bani care ar fi fost predați ulterior unităților de securitate.

Aflat într-un loc necunoscut, sub protecția armatei, președintele Gotabaya Rajapaksa a anunțat că va demisiona miercuri, 13 iulie. Oamenii au ieșit în stradă cerând plecarea din funcție a lui Rajapaksa, pe care îl acuză că nu a reușit să gestioneze criza economică fără precedent din țară.

Și premierul Ranil Wickremesinghe și-a anunțat demisia, sâmbătă, când protestatarii au ajuns și la reședința sa, pe care au incendiat-o.

Foto: captură Twitter

Urmărește-ne pe Google News