„Ne desparte doar un gard… Ei pe stradă, cerând drepturi, dar neținând cont de obligații. Dincoace de gard, lume care a încercat să se protejeze cum a putut mai bine. Faptul că nu ne-a iesit e dovada ca ne aflăm în spital, unii cu tuburi de oxigen pentru a respira mai bine, alții la terapie”, a scris Mircea Florescu, pe Facebook, după protestele de luni seară, din Brașov.
Imaginile au fost filmate de la geamul salonului său din Spitalul CFR, acolo unde a fost internat pe 19 martie și de unde va fi externat astăzi, după ce s-a vindecat.
„După zile întregi de nesomn, fără poftă de mâncare și fără sete, noaptea m-a prins treaz și am înregistrat marșul de pe bulevardul 13 decembrie”, a explicat Mircea Florescu, pentru Libertatea.
Aproximativ 400 de oameni au luat parte la protestul anti-restricții din Brașov. Oamenii s-au adunat în Piața Sfatului, de unde au plecat în marș pe străzile orașului. Au trecut pe lângă spitalul CFR, unde sunt tratați bolnavii cu COVID.
„Covidul nu iartă! Mi-e milă de cei care au protestat. Nu sunt împotriva manifestațiilor de niciun fel, dar măsurile de protecție sanitară trebuie respectate oriunde. Și, probabil, vor fi necesare mult timp de acum încolo”, a completat brașoveanul.
E dreptul lor să protesteze. Dar jalea mai mare e când vor alerga să caute un loc liber la ATI. Până să se elibereze un loc la Spitalul CFR, eu am stat trei zile în containerele de la Codlea.
Mircea Florescu:
Deși se protejează, Florescu tot a fost atins de infecție: „Eu nici nu știu cum am luat Covid. Dar te poți îmbolnăvi foarte-foarte ușor”.
Din familie, Mircea a fost singurul în stare mai gravă: „Am făcut o formă medie. Soția și fiul cel mare, de 21 de ani, n-au avut nimic, iar cea mică, 17 ani, a făcut boala, dar s-a tratat la domiciliu. Abia aștept să îi revăd”.
Florescu a văzut multe în spitalul Covid din Brașov, „pacienți care au avut nevoie de oxigeni, oameni cu sonde, bolnavi de Alzheimer… Oameni care sunt și, apoi… nu mai sunt”.
Înainte să fie externat, bărbatul în vârstă de 51 de ani a vrut să le mulțumească cadrelor medicale.
„Mii de mulțumiri femeilor de serviciu, infirmiere, asistente medicale și doctori care, purtând combinezoane de protecție, măști și toate cele, s-au ocupat de tratarea pacienților în Spitalul CFR. Cu respect, mă inclin!”, a mai transmis Mircea Florescu.