Bodog: „Vaccinarea obligatorie este o necesitate și o urgență”

„Sănătatea populației este o chestiune ce ține de siguranța națională, iar pericolul reprezentat de răspândirea alarmantă a unor virusuri letale trebuie să aibă un răspuns ferm. (…) Va fi o prioritate pentru noi în această sesiune parlamentară să dezbatem și să adoptăm proiectul. Vaccinarea obligatorie este o necesitate și o urgență. Vaccinarea reprezintă cea mai eficientă și mai sigură măsură pe care România o poate lua pentru a proteja viețile copiilor noștri”, a transmis, printr-un clip video, pe Facebook, fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog.

Paradoxal, deşi se laudă că vor adopta proiectul, cei de la PSD sunt responsabili de blocarea lui în Parlament, încă din 2017, când Guvernul de la acea vreme, cu Florian Bodog ministru, în trimitea spre dezbatere şi adoptare.

Parcursul proiectului de lege privind vaccinarea obligatorie:

  • 9 august 2017 – Guvernul adoptă Legea vaccinării
  • 23 octombrie 2017 – Senatul votează legea, cu amendamente
  • 30 octombrie 2017 – Camera Deputaţilor înregistrează proiectul şi îl repartizează la comisii
  • 7 noiembrie 2017 – termenul de depunere a amendamentelor
  • 14 noiembrie 2017 – termenul de depunere a raportului de către Comisia de sănătate – depăşit

Libertatea i-a întrebat, în 2018, pe parlamentarii din comisia de sănătate, de ce nu adoptă un raport pe această lege pentru a merge la votul final, în plen.

„Sunt 95 de parlamentari din PSD care au încă această credinţă în păducelul care vindecă şi alte leacuri băbeşti, care nu au nimic în comun cu legea vaccinării, care a venit, culmea, cu vot unanim din Senat. Fac apel la majoritatea parlamentară să deblocheze această lege care este gata, a fost dezbătută şi urmează doar o decizie politică care ar putea să salveze vieţi, pentru că suntem pe primul loc de la coadă în Europa la toate problemele legate de lipsa vaccinării”, spunea Emanuel Ungureanu, de la USR.

Comisia a avut mai multe dezbateri care nu s-au finalizat cu nicio concluzie.

Părinţii care nu se informează despre vaccinare şi nu îşi asumă în scris refuzul imunizării copiilor pot primi amenzi între 1.000 şi 2.500 de lei, se arată în proiectul privind vaccinarea copiilor.

 
 

Urmărește-ne pe Google News