Devine tot mai evident că PSD nu e de acord să pună umărul la adoptarea unei legi cu dedicație, pentru o singură persoană, Klaus Iohannis, pentru a permite candidatura acestuia ca independent, pe listele PNL, dar fără a fi forțat să-și dea demisia din funcție.

„Dacă doriți părerea mea personală, pe care mi-am conturat-o în acest moment, eu voi recomanda colegilor mei din Parlament să nu votăm un astfel de proiect”, a afirmat Marcel Ciolacu, înainte de Biroul Permanent Național al PSD.

Liberalii au depus săptămâna trecută proiectul de lege și au solicitat dezbaterea lui în procedură de urgență. Consiliul Legislativ l-a avizat pozitiv, dar cu mai multe obiecții, fiind precizat faptul că în opinia instituției Klaus Iohannis poate candida și pe actuala legislație.

Consiliul Economic și Social a dat aviz negativ, fiind aduse mai multe critici. PNL este la mâna PSD dacă vrea să treacă proiectul de lege, în condițiile în care nu are voturile necesare. Împotriva inițiativei s-au poziționat deja cei din USR, precum și UDMR.

Surse liberale au precizat pentru Libertatea că PNL a sesizat BEC, în baza opiniei Consiliului Legislativ, să se pronunțe pe această speță, respectiv amendamentul depus de PNL la Legea 208/2015.

Prin urmare, PNL nu va pune pe ordinea de zi a BP al Senatului dezbaterea amendamentului până când nu va primi un răspuns din partea BEC. Însă dincolo de dorința PNL, mai rămâne și decizia celorlalte formațiuni.

Urmărește-ne pe Google News