„PSD denunță demagogia ridicolă a președintei USR Elena Lasconi care se erijează în instanță morală, dar continuă fără nicio ezitare nu doar să-i protejeze și să-i promoveze pe corupții și penalii din partid, ci și să practice nepotismul ordinar. Și-a propulsat soțul din postura de avocat-șomer, fără palmares și fără perspectivă, în poziția de consilier juridic la grupul parlamentar al USR, plătită din bani publici”, a transmis PSD.

În comunicatul social-democraților se precizează că „USR-ul condus de președinta Elena Lasconi e la fel de rău și de nociv precum USR-ul din perioada Drulă, zis Rangă” și că este „același partid al scandalului cu orice preț, al acuzelor mincinoase și al propagandei deșănțate”.

„Doamna Lasconi ar fi putut să înceapă cu cea mai vocală penală, respectiv dna Clotilde Armand, să continue cu penalul Lucian Viziteu, chiar dacă a fost reales primar, cu penalul Vlad Voiculescu, cu penalul Dan Barna, cu penalul Allen Coliban, perdant al alegerilor, dar încă primar în funcție la Brașov, sau cu penala Ioana Mihăilă. Însă noua președintă a USR și candidat la președinția țării, dna Elena Lasconi, n-a făcut nimic, a ales să fie o demnă continuare a vechilor și detestatelor practici! Și să împingă ipocrizia politică USR-istă pe cele mai înalte culmi”, a punctat partidul condus de Marcel Ciolacu.

Replica USR

Partidul condus de Lasconi a replicat prin liderul de grup al deputaților USR și prin purtătorul de cuvânt.

Ionuț Moșteanu, liderul de grup al deputaților USR, a recunoscut că el i-a angajat pe cei care lucrează la grupul parlamentar, dar a precizat că a făcut-o în baza unor criterii și a transmis că „PSD-iștii sunt speriați că Elena Lasconi îi suflă în ceafă lui Ciolacu și nu se înțeleg cu Geoană să-și vadă de drum pe alte meleaguri”.

„Ca lider de grup, în ultimii ani eu am angajat oamenii de la grupul parlamentar de la Camera Deputaților în consultare cu colegii deputați, criteriile fiind încredere și profesionalism. Am pus întotdeauna pe primul plan membrii USR pentru că cel mai important lucru e să putem avea încredere unii în alții – pentru că acolo la grup decidem chestii importante politic”, a spus Moșteanu,

„Pentru mine și nevoile de efort și competență de la grup, faptul că am găsit un coleg avocat cu experiență, membru USR pe care îl văzusem în stradă în campanii, om în care să am încredere și avocat care să muncească pe banii aia a fost ca un cadou, un câștig mare pentru grupul parlamentar. Și un coleg bun”, a adăugat el.

La rândul ei, Cristina Prună, purtător de cuvânt al partidului condus de Lasconi, a susținut că „PSD a mai coborât un nivel pe scara mojiciei”, atacând „familia principalului contracandidat al lui Marcel Ciolacu”.

„Marea famiglie pesedistă care a jecmănit și umilit țara asta timp de 35 de ani nu înțelege de ce soțul Elenei Lasconi, care este avocat, lucrează pentru grupul parlamentar USR. Li se pare tare ciudat ca un avocat să livreze servicii juridice. Mâine-poimâine vor fi șocați că un brutar face pâine. Și cum să nu li se pară, când ei au umplut guvernul, parlamentul și aproape întreg statul român cu persoane care nu aveau nicio pregătire pentru jobul respectiv”, a spus și Prună.

Urmărește-ne pe Google News