”Cred că ajută atât ca efect psihologic asupra stării de bine, cât și ca model de (auto) control în pandemie, și anume că pot participa la festival doar cei vaccinați, trecuți pri boală sau testați. Un asemenea model vreau să implementez și la universitate, model care există deja la marile universități ale lumii, de exemplu Harvard”, a spus David, subliniind că nu are spațiul necesar să aducă la cursuri toți studenții, ”în regim clasic, fără restricții”.

Psihologul a spus că observă în spațiul public tot felul de studii care arată că a crescut nivelul de tristețe, acest lucru fiind normal, până la un punct.

”Eu mereu am spus: când te confrunți cu o traumă/stres major, reacția psihologică sănătoasă este nu să ai emoții pozitive sau să fii calm, ci să ai emoții negative funcționale: să fii îngrijorat, dar nu anxios, să fii trist, dar nu deprimat, să fii foarte nemulțumit, dar nu furios și agresiv, etc.”, a arătat David.

El a remarcat că ”au fost mulți oameni triști, îngrijorați, nemulțumiți”, dar acestea ”sunt emoții sănătoase”, care ne ajută să facem față traumei, stresului

”Problema ar fi fost dacă mulți dintre noi am fi devenit depresivi, panicați, furioși și agresivi. Iar aceștia nu au fost mai mult de 25%, mulți chiar revenindu-și după un an”, a subliniat Daniel David.

 
 

Urmărește-ne pe Google News