„Referitor la numărul de lovituri de cuțit, acestea, câteodată, relevă intensitatea de descărcare, acel catharsis, procedeu de descărcare emoțională. Se pare că acea pornire criminală s-a intensificat cu primă crimă și voia să se elibereze de o anume tensiune interioară. A fost pur și simplu un beneficiu al lui, se pare… aceste lovituri multiple, pentru că poți lua viața cuiva cu o simplă lovitură de cuțit”, susține  psihologul.

Potrivit lui Cezar Laurențiu Cioc, când a lovit de mai multe ori, a fost ca și cum a vrut să omoare de mai multe ori, să se descărcare emoțional, să nu rămână cu acea energie negativă, criminală, cu care a pornit inițial la drum.

După primul omor, Florin Buliga a perceput, probabil, că se simte eliberat de acele frustrări și a continuat calea de eliberare, de aceea s-a intensificat maniera de a lua viața unor oameni. Se poate spune despre Florin Buliga că ”a prins gustul crimei”, a mai spus psihologul.

Sinucidere eșuată, crimă reușită

Pentru că nu a reușit să ducă până la capăt sinuciderea, Florin Buliga a simțit nevoia să își descarce frustrările, alegând calea mai ușoară, adică aceea de a-și omorî propria familie.

„Teama de moarte proprie nu l-a lăsat să se sinucidă și pur și simplu a mers pe drumul cel mai ușor, adică să faci treaba asta cu doi copii și cu o femeie, oameni care nu se puteau apăra. Cu siguranță, acei oameni nu ar fi ales să aibă destinul pe care l-au avut. Însă cei cu personalitate de tip schizotipal sunt foarte periculoși când au copii sau alți oameni în întreținere, pentru că tind să aleagă în locul lor”,a afirmat psihologul Cezar Laurențiu Cioc.

Un bolnav psihic nu glumește

Oamenii care se descarcă des de frustrări sunt mai puțin predispuși la a comite acte de o violență maximă, pentru că aceștia renunța la toată energia negativă pe care au acumulat-o. „Pe când, la cei mai introvertiți este exact invers. Aceștia acumulează emoții ca într-un balon și acesta devine tot mai mare și mai mare, până explodează”, spune psihologul Libertatea.

Potrivit lui, din punct de vedere medical și psihologic, nu este niciodată recomandat să-i spui unui om că nu-l crezi.

„Niciodată! Pentru că tinde să încerce să-ți dovedească, cumva, adevărul spuselor lui. Atenție! Niciodată un om cu o boală psihică nu glumește! Dacă spune «îmi vine să te omor”, chiar îi vine să te omoare, nu este doar o expresie verbală. În cazul de față, faptul că nu l-a crezut a fost tot un fel de amplificator, care nu a făcut decât să-i mărească dorințele de a-i dovedi intensitatea trăirilor lui. Nu a fost o idee bună, pentru că soția era de bună credință, nu-l știa un criminal, știa că este un om care nu poate face multe lucruri. Aș vrea să spun un incapabil, dar nu vreau să sune peiorativ, însă el așa s-a simțit când i s-a spus că nu îl crede că a încercat să facă ceva”, mai spune psihologul.

Comportamentul de care a dat dovadă criminalul din Brașov ar putea continua și în închisoare, acesta având risc destul de mari de sinucidere, este de părere psihologul Cezar Laurențiu Cioc.

Florin Buliga, care a avut probleme cu alcoolul și obișnuia să-și înșele soția, dar care în ultima vreme devenise o persoană religioasăa făcut declarații șocante în fața anchetatoriloruimind chiar și psihologii criminaliști. Acum, el este în arestul poliției.


Citește și:

EXCLUSIV/Triplul asasinat din Brașov văzut prin ochii unei prietene a cuplului: “Rămas bun, femeie cu zâmbet larg şi ochi trişti!”

Florin Buliga și-a ucis soția și copiii, în somn. Ce arată rezultatele preliminare ale autopsiilor în cazul triplei crime din Brașov

 
 

Urmărește-ne pe Google News