Investigatorii morţii tragice a DJ-ului Avicii au exclus dintre cauzele morţii vedetei orice pistă criminală. Înregistrările medicale ale superstatrului au arătat că a fost operat de pancreatită acută, afecţiune care este favorizată de consumul excesiv de alcool. “Beau şi petrec prea mult“, declara Avicii în trecut. DJ-ul petrecea aproape tot timpul zilelor şi nopţilor în disoteci, baruri sau cluburi, motiv pentru care, afirmă psihologul Cezar Laurenţiu Cioc, şi-a intensificat dependenţa de consumul de alcool.

“Din punct de vedere psihologic, Alcoolismul de Conjunctură este un tip special de dependenţă de băutură. Apare la oamenii care nu au nevoi fiziologice de a bea alcool, ci consumul se datorează faptului că petrec foarte mult timp în medii în care toţi din jur consumă alcool. Omul este produsul mediului în care alege să trăiască. Dacă lucrezi într-o sala de fitness, de exemplu, eşti mai predispus să ai o viaţă sportivă. Cei care lucrează prin baruri, cluburi sau discoteci ajung să dezvolte acest tip de alcoolism, deşi în trecut nu au simţit nevoia de a bea. Ei nu au predispoziţii native sau fiziologice către adicţia de alcool ci ajung la ea prin natura activităţii. Bei pentru că ai mereu alcool la îndemână. E ca şi cum, dacă ai avea mereu mâncare bună în faţă, te-ai îngrăşa pentru că ai mânca permanent chiar fără să-ţi fie foame. E ca un fluviu care te duce înainte prin forţa inerţiei mediului.

Aşa au ajuns dependente de droguri, vedete precum Amy Winehouse, Whitney Houston, Prince şi multe altele. Aceşti oameni trăiau într-un mediu în care nu erai acceptat de cei din jur, adică de elita vedetelor, dacă nu consumai stupefiante. În plus, aveau mereu acces total, zilnic, la droguri  Sfârşitul li s-a tras tocmai de la dependenţele de conjunctură. Nu existi dacă nu te comporţi similar cu mediul în care trăieşti, eşti marginalizat şi neacceptat. Aşa s-a întâmplat si cu Avicii. De aceea ajunsese să bea prea mult.

În terapiile contra alcoolismului, primul pas pe care dependentul trebuie să îl facă, beneficiind de ajutorul familiei sau al terapeutului, este să iasă urgent şi total din mediul care favorizează adicţia”, a declarat psihologul Libertatea.

 
 

Urmărește-ne pe Google News