Făina proaspătă este secretul marilor patiseri! Acum puteți utiliza acest truc pentru a da gust produselor de patiserie pe care le pregătiți acasă. Iată ce trebuie să știți pentru a obține făină integrală de cea mai bună calitate, din cereale atent selecționate.

Făină integrală din cereale

Ingredientul secret al pâinii delicioase, de casă și a altor produse de patiserie gustoase este făina integrală, proaspăt obținută din cereale.

  • Pentru a obține făina integrală, aveți nevoie de o moară de cereale, care să permită măcinarea cerealelor chiar în bucătărie.
  • Puteți măcina grâu, orez, porumb, secară, ovăz și mei pentru a obține cantitatea dorită.

Avantajele făinii integrale

  • Datorită procesului de măcinare a cerealelor cu ajutorul unei mori de calitate, făina integrală rezultată are valoare nutritivă maximă.
  • Aceasta asigură astfel aportul de nutrienți și vitamine necesar organismului.
  • Prin reglarea granulației, puteți obține făină integrală foarte fină, care va da un aspect și un gust aparte produselor de patiserie pregătite.
  • Aroma făinii proaspăt măcinate este unică.

Ce trebuie să știți pentru a utiliza corect o moară de cereale

Pentru început, este important să optați pentru o moară de cereale de calitate, care să păstreze intact gustul hrănitor al făinii proaspăt obținute din ingredientele alese.  Este necesar să folosiți cereale selecționate pentru a obține un produs finit de calitate și pentru a nu deteriora mecanismele dispozitivului ales.

Iată și alte aspecte importante pe care trebuie să le cunoașteți pentru a utiliza corect o moară de cereale acasă:

  • Trebuie să utilizați cereale uscate pentru obținerea făinii integrale. Cerealele care nu sunt suficient de uscate pot conduce la deteriorarea sau înfundarea dispozitivului de măcinare.
  • Este recomandat să măcinați cerealele o singură dată pentru a păstra intact gustul autentic al acestui ingredient proaspăt.
  • Utilizați cantitatea de cereale necesară fiecărui preparat în parte, pentru a utiliza mereu făină integrală proaspătă. Volumul făinii rezultate prin măcinarea cerealelor va fi dublu față de cel al boabelor utilizate. Astfel, puteți selecta exact cantitatea de cereale necesară pentru măcinare.
  • Puteți regla finețea de măcinare a cerealelor în funcție de specificul produsului finit pe care doriți să îl obțineți.
  • Curățați moara de cereale cu ajutorul unui aspirator după fiecare proces de măcinare a cerealelor.

Ținând cont de aceste sfaturi de utilizare ale morii de cereale, puteți obține și voi făină integrală acasă, pentru pregătirea rețetelor favorite.

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News