Făina proaspătă este secretul marilor patiseri! Acum puteți utiliza acest truc pentru a da gust produselor de patiserie pe care le pregătiți acasă. Iată ce trebuie să știți pentru a obține făină integrală de cea mai bună calitate, din cereale atent selecționate.
Făină integrală din cereale
Ingredientul secret al pâinii delicioase, de casă și a altor produse de patiserie gustoase este făina integrală, proaspăt obținută din cereale.
- Pentru a obține făina integrală, aveți nevoie de o moară de cereale, care să permită măcinarea cerealelor chiar în bucătărie.
- Puteți măcina grâu, orez, porumb, secară, ovăz și mei pentru a obține cantitatea dorită.
Avantajele făinii integrale
- Datorită procesului de măcinare a cerealelor cu ajutorul unei mori de calitate, făina integrală rezultată are valoare nutritivă maximă.
- Aceasta asigură astfel aportul de nutrienți și vitamine necesar organismului.
- Prin reglarea granulației, puteți obține făină integrală foarte fină, care va da un aspect și un gust aparte produselor de patiserie pregătite.
- Aroma făinii proaspăt măcinate este unică.
Ce trebuie să știți pentru a utiliza corect o moară de cereale
Pentru început, este important să optați pentru o moară de cereale de calitate, care să păstreze intact gustul hrănitor al făinii proaspăt obținute din ingredientele alese. Este necesar să folosiți cereale selecționate pentru a obține un produs finit de calitate și pentru a nu deteriora mecanismele dispozitivului ales.
Iată și alte aspecte importante pe care trebuie să le cunoașteți pentru a utiliza corect o moară de cereale acasă:
- Trebuie să utilizați cereale uscate pentru obținerea făinii integrale. Cerealele care nu sunt suficient de uscate pot conduce la deteriorarea sau înfundarea dispozitivului de măcinare.
- Este recomandat să măcinați cerealele o singură dată pentru a păstra intact gustul autentic al acestui ingredient proaspăt.
- Utilizați cantitatea de cereale necesară fiecărui preparat în parte, pentru a utiliza mereu făină integrală proaspătă. Volumul făinii rezultate prin măcinarea cerealelor va fi dublu față de cel al boabelor utilizate. Astfel, puteți selecta exact cantitatea de cereale necesară pentru măcinare.
- Puteți regla finețea de măcinare a cerealelor în funcție de specificul produsului finit pe care doriți să îl obțineți.
- Curățați moara de cereale cu ajutorul unui aspirator după fiecare proces de măcinare a cerealelor.
Ținând cont de aceste sfaturi de utilizare ale morii de cereale, puteți obține și voi făină integrală acasă, pentru pregătirea rețetelor favorite.