Astfel, copiii stau acasă, dar pot fi prezenți la cursuri, conform orarului obișnuit al școlii: se întâlnesc cu colegii și cu profesorii lor prin intermediul videoconferințelor organizate pe Google Meet, primesc teste pe Google Forms și află pe loc nota, învață geometrie cu GeoGebra sau simulează experimente chimice, în Chemistry Lab.
Aceste aplicații, dar și altele din suita G Suite, precum Google Classroom, Google Slides sau Google Jamboard, sunt instalate pe Chromebook-urile personale ale elevilor și ajută la parcurgerea materiei într-un mod eficient, direct din confortul propriei locuințe, fără a fi necesară deplasarea până la școală în mijloace de transport sau petrecerea timpului în spații aglomerate, precum sălile de clasă.
“Fetița noastră e foarte încântată, nu are decât cuvinte de genul „fun” și „cool” despre școala online de acasă. Nu mi-a venit să cred că au făcut chiar și sport! Toată casă a duduit de sărituri, dar ea s-a simțit foarte bine”, a spus Irina Matea, mama unei eleve în clasa a II-a, la Genesis College.
Adaptarea la cursurile exclusiv online nu a fost dificilă pentru elevii Genesis, deoarece aceștia foloseau tehnologia la clasă încă de acum 2 ani. Investiția în procesul de digitalizare a educației, unic în peisajul școlilor private din România, a fost demarată în 2018 și este în valoare de 30.000 de euro pe an.
“Pornită din dorința de a oferi elevilor Genesis condiții de învățare la standarde internaționale, digitalizarea își dovedește eficiența în aceste momente de criză, când nu doar predarea, ci și evaluarea, pot fi susținute online, conform calendarului național, în așa fel încât copiii să beneficieze de parcurgerea materiei în cele mai bune condiții”, a spus Ioana Necula, fondator Genesis College.
Genesis College este singura școală din România cu o digitalizare completă 1:1, adică toți elevii, începând de la clasa pregătitoare, până la cei de liceu, au Chromebook-uri, pe care își desfășoară activitatea. Astfel, lecțiile au devenit mai distractive și mai interactive, iar elevii au acces instant la toate informațiile prezentate la ore și la activitățile propuse, dar și la notele obținute în urma evaluărilor.
Acest mod de predare este util și pentru cadrele didactice. Secvențele unei lecții pot fi parcurse complet, cu ajutorul resurselor online, începând de la captarea atenției și reactualizarea cunoștințelor anterioare, până la transmiterea noilor conținuturi și consolidarea acestora. Feedbackul se oferă constant, în timp real, asigurând interacțiunea permanentă cu elevii și conectarea acestora la activitățile educaționale.
Procesul de digitalizare al Genesis College a fost realizat împreună cu partenerii de la EduApps, o companie care activează în domeniul tehnologiei pentru educație. “Fiecare Chromebook are instalate licențe individuale de management, pentru ca activitățile elevilor în mediul online să se desfășoare în siguranță, într-un mediu controlat, elevii accesând doar conținutul aprobat de profesorii lor. Aceștia au participat până acum la peste 150 de ore de pregătire specializată și, în plus, le oferim consultanță permanentă și suport tehnic, în așa fel încât procesul instructiv-educativ să se desfășoare eficient”, a spus Ștefan Apăteanu, CEO EduApps.
Totodată, digitalizarea facilitează și învățarea diferențiată. Proiectele viitoare ale Școlii Genesis vizează dezvoltarea de programe personalizate pentru elevii cu cerințe educaționale speciale. Mai mult, următoarea etapă o reprezintă introducerea opțiunilor de VR (Virtual Reality) în cadrul lecțiilor, primele experiențe de acest fel fiind deja testate la ore.
Grădinița Genesis College, în pas cu cu tehnologia
La Genesis College, nu numai elevii, ci și preșcolarii au activități zilnice online, alături de educatoarele și de profesorii lor. Orarul include activități de dezvoltare a limbajului și a comunicării, dar și de dezvoltare fizică, socio-emoțională și cognitivă, adaptate fiecărui nivel de vârstă.
Astfel, cei mici sunt invitați să participe la videoconferințe și au acces permanent la diverse materiale educative, în contul personal de Google Classroom. În prima parte a zilei, copiii se întâlnesc în mediul virtual cu educatoarea și colegii și, după aceea, li se alătură profesorii de limba engleză, educație fizică, arte plastice, muzică și dezvoltare socio-emoțională.
Participarea preșcolarilor la sesiunile video reprezintă doar una dintre modalitățile la care echipa Genesis College apelează în această perioadă pentru ca cei mici să rămână conectați la activitățile educaționale, iar timpul petrecut acasă să fie valorificat cât mai bine și să devină mai plăcut.
Despre Genesis College:
Povestea Genesis a început în anul 2000, odată cu deschiderea unei grădinițe care să le ofere copiilor o educație timpurie de cea mai bună calitate, să le dezvolte abilitățile într-un climat sigur și să le deschidă calea pentru următoarele etape de învățare.
Campusul Genesis College în prezent este acreditat pentru toate ciclurile de învățământ, de la cel preșcolar la cel gimnazial și, din 2019, și-a extins oferta educațională pentru nivelul liceal.
În 2018, Genesis College a aderat la Organizația The International Baccalaureate®, care oferă, de 50 de ani, programe de educație internaționale pentru mai mult de un milion de elevi din 146 de țări, inclusiv România.
În prezent, 400 de copii învață, explorează, comunică și cooperează la Genesis College, într-un climat emoțional securizant, în care sunt încurajați să se auto-descopere, să își stabilească obiective înalte și să le urmeze cu pasiune.