Sunt și foarte multe cazuri în care concurența este foarte mare și riscul de a genera doar cheltuieli și niciun profit este destul de mare. Succesul nu este garantat niciodată de simpla înființare a unei firme. Dacă după un timp, rezultatele pozitive întârzie să apară, vrând nevrând va trebui să vă gândiți chiar și la situația de a închide această afacere.

Pentru a simplifica și urgenta lucrurile, cel mai bine este să apelați la o firmă care se ocupă de servicii de infiintare si inchidere firma fara activitate. Aici veți găsi toate informațiile și sprijinul necesar pentru a porni la drum, dar și pentru a finaliza demersul în cele mai bune condiții.

Adisaf Consulting Managemet oferă consultanță de specialitate și asigură o gamă completă de servicii ce implică relația cu Registrul Comerțului. Se ocupă de înființări și dizolvări firme, cesiuni părți sociale, cereri de mențiuni, majorări de capital, schimbare sediu social, declarare sau desființare punct de lucru și găzduire sediu social firme. De asemenea tot de la această firmă puteți beneficia de servicii de: management și suportul afacerilor, administrare imobile pe bază de contract, obținere de autorizații și avize de funcționare.

De ce aveți nevoie pentru înființare unei firme?

Fie că doriți să înființați un SRL, o asociație sau întreprindere familială sau un ONG, trebuie să vă documentați cu atenție în privința actelor necesare și să vă înarmați cu răbdare. Veți avea de făcut câteva drumuri pe la notar, vecini, asociația de proprietari, finațe, Registrul Comerțului. Sau puteți să faceți un singur drum, la firma care să se ocupe pentru voi de simplificarea întegului demers.

În principal documentele de care aveți nevoie sunt: cartea de identitate sau pașaportul asocialului sau asociaților, de desemnarea unui administrator al societății, de actul constritutiv al societății, un cont bancar în care să virați capitalul social, dovada sediului social, specimenul sau specimenele de semnătură, rezervarea denumirii societății și o serie de cereri speciale pentru Registrul Comerțului.

Chiar dacă lucrurile par banale la început, datorită dificultăților pe care le întâmpinați, s-ar putea ca  pe parcurs să vă pierdeți din avânt. Apelarea la o comapanie specializată în realizarea acestui tip de servicii vă poate fi de mare ajutor pentru a urgența lucrurile. Iar decizia de a recurge la o astfel de firmă chiar pentru găzduirea sediului social vă poate scăpa de multe bătăi de cap.

De ce aveți nevoie pentru închiderea unei firme?

Atunci când activitatea unei firme nu a început niciodată, nu mai este rentabilă, a intrat în faliment sau pur și simplu nu mai are activitate va trebui să o închideți. În multe cazuri, în funcție de anumite aspecte implicate, procedura nu este deloc simplă și va necesita ceva timp până să vedeți acest demers încheiat. Niciodată nu trebuie să lasați o firmă să fie dizolvată din oficiu.

Procedura de închidere a firmei și cea de dizolvare, lichidare sau radiere firmă implică înregistrarea la Oficiul Naționala al Registrului Comerțului a două dosare. Primul dosar este cel de închidere firmă, cel de-al doilea este cel de lichidare și radiere firmă. Procesul este destul de anevoios și presupune redactarea de numeroase acte speciale și multă așteptare.

Iată care sunt documentele de care este nevoie pentru a iniția demersul:

  • copie act constitutiv
  • copie după cartea de identitate a asociatului unic sau a asociaților
  • certificat fiscal de la Administrația Financiară că firma nu are datorii la Statul Roman
  • bilanț de lichidare întocmit de un expert contabil.

Pe baza acestor acte se va trece la redactarea deciziei asociatului unic sau la hotarârea adunarii generale a asociatilor pentru dizolvare, lichidare, radiere firmă. 

Primul dosar ce va trebui depus este cel de dizolvare. Pentru soluționarea lui firma nu trebuie să mai aibă active, nu trebuie să aibă datorii la furnizori sau la Statul Roman. În 7 zile lucratoarele, Oficiul National al Registrului Comerțului va publica în Monitorul Oficial intenția de închidere a firmei. 

Apoi veți avea de așteptat 30 de zile, termen în care orice persoana interesată, fizică sau juridică sau Statul Roman prin ANAF, Primării, ITM, etc. pot contesta închiderea  firmei. În cazul în care în cele 30 de zile nu apare nicio opozitie se poate trece la întocmirea celui de-al doilea dosar, cel de lichidare și radiere a firmei. Pentru acesta va fi nevoie de un certificat fiscal de la Administrația Financiară, în care să se specifice că firma nu are datorii la Statul Roman, bilanțul de lichidare întocmit de catre un expert contabil, cât și raportul administratorului privind motivele și intenția de închidere a firmei.

Dacă vreți să scăpați de toate aceste complicații, cel mai rentabil este să apelați la o firmă specializată în realizarea acestui tip de servicii. Pentru a vedea ce aveți de făcut pentru a simplifica demersul, accesați site-ul Adisaf.ro!

 
 

Urmărește-ne pe Google News