Provocările globale actuale cu privire la alimentație în contextul schimbărilor climatice oferă oportunități fără precedent pentru sectorul agricol si pentru Facultatea de Agricultură din București care formează ingineri agronomi încă din anul 1852.
Agricultura a cumulat anul trecut 4,1% din PIB-ul României, fiind una din cele mai importante ramuri ale economiei, mai ales prin prisma faptului că ponderea numărului de persoane angrenate în acest sector este mult mai mare decât în alte domenii de activitate. Conform Eurostat, peste 20% din populaţia ţării lucrează in agricultură, din care numărul de angajaţi “cu carte de muncă” in domeniul agricol este estimat la peste 250.000 persoane.
Pe fondul creșterii cererii consumatorilor pentru produse agricole/agroalimentare este mai mult decât evident ca fermierii vor avea un rol din ce în ce mai mare în lanțul agricol. Companiile alimentare acordă o atenție din ce în ce mai mare trasabilității produselor alimentare, în contextul în care consumatorii încep să ia decizii de cumpărare a acestora în funcție de originea lor și de modul în care sunt obținute în fermă, de cum sunt păstrate, transportate, procesate și comercializate.
Originea ingredientelor va fi folosită din ce în ce mai mult ca instrument de marketing pentru un număr tot mai mare de consumatori cărora “le pasă” de felul în care sunt obținute și procesate produsele alimentare pe care le consumă.
Ce este Facultatea de Agricultură?
Locul în care devii specialist în agronomie, biologie și silvicultura. Misiunea facultății de Agricultură este să formeze specialiști capabili să creeze un echilibru stabil între om, producție și mediu.
Știai că:
➢ Primii hibrizi de floarea-soarelui cultivați la scară comercială au fost creați în România ?
➢ România cultivă cea mai mare suprafață cu porumb și floarea-soarelui dinUniunea Europeană ?
➢ România este cel mai mare exportator mondial de semințe de floarea-soarelui ?
Îți place:
• Să asiguri comunității tale o hrană sănătoasă?
• Să știi ce poți cultivs, dar mai ales cum poți cultiva indiferent de sol sau climă?
• Să fii in mijlocul naturii și sa îți petreci timpul în păduri, dacă alegi sa fii inginer silvic ?
• Să știi care e legătura între sol, nutriția plantelor și formarea recoltei?
• Să știi cum poți proteja plantele împotriva atacului de boli și dăunători?
Unde te poți angaja?
•Poti alege să lucrezi în administraţia şi managementul integrat al producţiei agricole, forestiere şi al spaţiului rural.
• Poti lucra in companii naționale și multinaționale din domeniul agricol și agroalimentar.
• Poți avea afacerea ta în agricultură.
• Poți lucra in domeniul conservării și protecției solului.
• Poți lucra in domeniul protecției plantelor.
• Poti lucra în firme consultanță, dezvoltare și comercializare îngrășăminte, erbicide, insecticide, fungicide, adjuvanți și stimulatori de creștere.
• Poti lucra în domeniul mașinilor, utilajelor și echipamentelor agricole.
• Poti lucra în camere agricole, în direcții și exploatații silvice.
• Poți lucra în domeniul consultantei și expertizei agricole.
• Poţi lucra în învățământ și cercetare-dezvoltare în domeniul biologiei și silviculturii.
• Poți lucra în laboratoare pentru controlul și expertiza calității produselor agricole și agroalimentare.
Facultatea de Agricultură din București este locul tău de formare profesională, ca viitor agronom, silvicultor sau biolog. Aici ai posibilitatea să descoperi viața în toate formele ei şi să lucrezi cu viața pentru agricultură, respectiv să faci agriculură şi silvicultură pentru viaţă.
Pentru toate acestea, înscrie-te ONLINE pe www.agricultura.usamv.ro , până la data de:
· 25 iulie – pentru studii universitare de LICENȚĂ
Suntem alături de tine și pe Facebook – Facultatea de Agricultura