Aparent, şcolile sunt obligate să comande manuale şolare pentru clasele I-VI, pentru anul școlar 2019-2020. Centrul Național de Evaluare și Examinare a trimis această notă instituţiilor de învăţământ şcolilor în urmă cu două luni, cu scopul de ”eficientizare a procesului de furnizare a manualelor școlare”, potrivit documentului.
Totuşi, aceste manuale sunt supuse controversei, mai ales pentru că mai mulţi părinţi au sesizat greşeli de tipărire a cuvintelor sau chiar erori informaţionale. Ce este de făcut, totuşi, atunci când vrei să învețe cât mai multe copilul tău, dar să primească informaţiile corecte? Cauţi manuale şcolare care să suplinească aceste neajunsuri ale celor oficiale.
De ce să luăm alte manuale şcolare în 2019?
Principalul avantaj al unor manuale şcolare alternative este şi motivul pentru care părinţii le caută: ele oferă informaţii corecte, complete si verificate. Au o structură uşor de înţeles şi se bazează mai mult pe explicaţii decât pe ideea de memorare a informaţiei.
Educaţia, însă, cere resurse financiare. Ca părinte, ai de investit în rechizite, haine pentru şcoală, echipamente şi alte cheltuieli ce apar pe parcursul anului. Astfel că, uneori, este dificil să dedici un alt buget obiectelor de studiu. Dar poţi găsi manuale şcolare ieftine şi bune? Cu siguranţă, dacă ştii unde să cauţi.
O editură cu preţuri competitiv de mici este Librăria Delfin, ale cărei manuale şcolare pentru 2019 pot fi folosite de către elevi în şedinţele de pregătire private sau acasă, cu părinţii, pentru a înţelege mai uşor informaţiile predate la şcoală.
Ce găseşti în acele manuale şcolare?
Pregătite după programa oficială a Ministerului Educaţiei Naţionale şi avizate de către acesta, manualele şcolare completează informaţiile din cele obligatorii. Cum? Prin prezenţa unor lucrări precum:
- Ghidul de pregătire-evaluare Matematică pentru clasa I. CD;
- Happy Campers. Skills Book. Clasa a II-a;
- Manual pentru Limba modernă Germană, clasa a III-a, partea I şi partea a II-a – M. G. Bertarini;
- Educaţie civică. Manual pentru clasa a IV-a – Daniela Barbu, Cristiana Ana-Maria Boca;
- Educaţie tehnologică şi aplicaţii practice – Clasa 5 – Manual (Lb. Maghiară) – Marinela Mocanu, Magda Dache;
- Informatică şi TIC, manual pentru clasa a VI-a – Mihaela Giurgiulescu, Valeriu Benedicth Giurgiulescu.
Acestea sunt doar câteva exemple de manuale şcolare ieftine ce pot ajuta elevul fie să completeze cunoştinţele de la clasă şi, astfel, să poată beneficia de informaţiile primite, fie să îşi dezvolte noi cunoştiinţe în domenii pe care le consideră interesante.
Ce înseamnă să cumperi manuale şcolare pentru 2019?
Dacă manualul unic aparent a rezolvat problema achiziţionării materialelor de lucru, a ridicat-o pe cea a corectitudinii informaţiei. În timp ce unii părinţi aleg programele de pregătire privată, ceilalţi pot alege o cale mai puţin costisitoare şi productivă – pregătirea după manuale şcolare auxiliare.
Învăţarea ţine de perspective – cu cât mai multe, cu atât mai bine. Un elev care ştie cât mai mult din contextul unei informaţii o înţelege mai bine şi o asimilează ca fiind utilă. Astfel, lecţia învăţată va fi reţinută pentru mai mult timp şi, la final, folositoare.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro