Domenii totuși noi în România, dar la foarte mare căutare în țările dezvoltate, nu mai reprezintă astăzi o pretenție fără fundament, ci o necesitate. Trebuie să găsim modalități de a consolida legătura între educație și abilități de care oamenii și societatea au deja nevoie.
Ce înseamnă să fii Peisagist, Floricultor, Legumicultor, Designer Floral, Pomicultor, Viticultor sau Oenolog?
De la lucrul cu plantele de grădină, în deplină cunoștință a caracteristicilor mediului și aplicând cele mai noi tehnologii vei putea obține produse indispensabile unei diete sănătoase. Horticultura pe lângă lucrurile extraordinare și utile pe care le produce aduce beneficii excepționale pentru sănătate, pentru deconectare și relaxare pentru toti cei care o practică.
Peisagistica este arhitectura spațiului verde, în care se caută armonia între ecologie, peisaje naturale și urbanism și arhitectură. Peisagiștii au un rol important în modelarea mediului în care trăim, ei aducând viziuni noi asupra orașelor și a peisajului în general. Studenții și absolvenții Facultății de Horticultură, de la Peisagistică, sunt implicați în proiecte științifice sau artistice internaționale, îmbinând continuu teoria cu practica. O altă preocupare a peisagiștilor este salvarea patrimoniului cultural și natural. Studenții sunt implicați în ateliere, stagii de practică sau școli de vară legate de patrimoniu: Domeniul Regal Peleș, Florești-Prahova, Domeniul Bonțida, Teleki, litoralul românesc, zone urbane și naturale protejate etc. Studenții participă la stagii de pregătire Erasmus+ la universități din Olanda, Franța, Belgia, Italia și multe altele.
Oenolog înseamnă de fapt profesionistul care transformă strugurele în vin. Oenologul are grijă ca materia primă, strugurele, să se transforme calitativ și să evolueze într-un vin de cea mai bună calitate. Un specialist în domeniul vinificației se formează în timp și el nu poate pleca la drum fără o excelentă bază teoretică. Permanenta legătură a studenților Facultății de Horticultură cu viile și crama Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Pietroasa, îi ajută să se realizeze ca buni profesioniști.
Facultatea de Horticultură din București este o opțiune de viitor, ce trebuie luată în considerare, prin nevoia urgentă de joburi noi și prin avantajele pe care le oferă tinerilor absolvenți, prin accesul la inovație și prin reinventarea acestor domenii la mare căutare.
Horticultura este o alegere excelentă în carieră dacă vă place să lucrați în aer liber și în lumea plantelor care ne înconjoară, ne hrănesc, ne purifică aerul și ne oferă un mediu uimitor, verde, sănătos. Există câte un job în horticultură pentru fiecare interes și aptitudine.
O carieră în horticultură implică un bun management, inovație, tehnologie avansată, pasiune pentru producerea de produse proaspete, de calitate și crearea unui viitor durabil pentru industria alimentară.
Înscrie-te ONLINE pe https://www.horticultura-bucuresti.ro/admitere
Ce înseamnă să fii Horticultor?
Înseamnă specialist în legumicultură, floricultură și artă florală, arboricultură ornamentală și peisagistică, pomicultură, viticultură sau vinificație.
Ți-ar plăcea?
- Să știi cum se obțin legume și fructe în sistem ecologic?
- De mâine să le produci tu!
- Să știi cum poți însufleți un spațiu prin plante diverse?
- Să vezi într-un spațiu verde proporție sau unitate?
- Să vezi mai mult verde în orașul tău?
- Să realizezi un buchet de flori pentru o viitoare mireasă?
- Să obții un vin bun e o artă. Creează și tu un cupaj unic!
Unde te poți angaja?
• Poți deveni Oenolog
• Alege să fii Inginer Peisagist
• Inginer Horticultor
• Designer Floral
• Alege comerțul cu legume și fructe
• Specialist în Garden Center
• Creator de Soiuri
• Poți conduce o fermă pomicolă sau viticolă
• Prelucrarea legumelor și fructelor
• Pepiniere pentru arbori și arbuști ornamentali
Vei face practică în serele moderne ale Campusului Agronomie-Herăstrău, în Centrul de Cercetare Hortinvest, sau în cele 2 Stațiuni Didactice ale USAMV, cu tradiție din 1893: Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Pietroasa și Pepiniera și Ferma Pomicolă Istrița, precum și la Stațiunea Didactică și de Cercetare-Dezvoltare Agronomică Moara Domnească.
Pentru toate acestea, înscrie-te ONLINE pe https://www.horticultura-bucuresti.ro/admitere, până la date de:
- 25 iulie – pentru studii universitare de LICENȚĂ
Suntem alături de tine si pe Facebook https://www.facebook.com/Facultatea.de.Horticultura.Bucuresti/